Skip to main content
  • 11.05.2016.

Novi koncept u starom kazalištu lutaka!

Koncept je naznaka, fetalni obris ideje koji prethodi njenoj eksploziji u realnom.

 
Ne znaš uvijek s punom sigurnošču kamo ideš ili kako ćeš stići gdje si naumio, ali koncept lijepih stvari koje čekaju tamo gdje trebaš biti pumpa volju venama. 
 
Tako i ove subote 14. svibnja, jedno staro zadarsko kazalište, u kojem su se lutke nijeme povukle u pozadinu i prepustile prostor plesačima, sprema drugi po redu novi i hrskavo svježi Koncept 02. Kada otkuca 11 ura u mraku zadarskih pločnika oderat će duboki atmosferički techno čijim vibracijama predsjeda Volster (Out of Place, Vakum).

 
Ovaj dislocirani, u vakumu plutajući, techno gospodin u posljednjih nekoliko godina iz sjene je stupio na svjetlo i malo po malo gradio svoju priču postajući sve zapaženija figura domaće scene sa svakim krdom stopala u čije noći se infiltrirao na podijima. Imaš više prstiju, preko nekoliko digitusa kako bi mogao zagrabiti i u više pita pa smo tako Volstera uhvatili u produkciji DJ-ingu, organizaciji i nedavno kao pokretača vinyl labela s našom vlastitom Miss Sunshine.
 
Već dva desetljeća u potpunosti se pušta u ruke techno ljubavnici i prvi produkcijski zvučni eksperimenti našli su svoj dom na labelima poput Monocline-a, Microfreak-a, Fach Recordsa i Evasion Room-a. Slijedeći note put ga je često odveo pod berlinski svod čiji zvuk je posljedično posijao sjeme i u vlastitu produkciju. Tako je ujedno i prva vinilka s dislociranog ekscentričnog labela Out of Place i Volsterov Nihilist EP koji karakteriziraju neočekivana skretanja i grubi kozmički zapleti. Baš negdje u ovo vrijeme ritamskog mračnog i simultano optimistično novog nihilizma nastaju i Traum večeri koje su između ostalih kao goste prihvatile i DJ Rolanda, Francois X-a I Miltona Bradleya.

 
Kako bi se iz svakodnevnog translatiorao u večer plesa, barijeru prelaska za zagrijavanje pruža Helmsman, nakon kojega kormilo predaje Last Methodu, da bi vas u sigurnu luku spuštanja s ludila uveo Šime
 
 
Prilagodi jedra, otresi sa sebe sve što te sputava, odbaci sve staro što više ne funkcionira i zagrizi u novi koncept tamnijeg techna u zadarskom Starom kazalištu lutaka. 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2