Skip to main content

Osnivač Love Paradea i Jean-Marie Kone u Sarajevu!

U gradu koji je kulturni, urbani, ekonomski i politički centar Bosne i Hercegovine, koje je dom otvorenih velikih ljudi, u kojem će te teta zakolutati očima u zaborav naručiš li burek od sira…

 
… sutra se odvija jedan od najzanimljvijih partyja koje ćeš imati prilike pecati. Pa ako još nisi raščistio petak od 10 uvečer i improvizirano popakirao stvari u auto za jedan vikend preko granice, sada je taj trenutak. Na adresi Mehmeda Spahe 20 stoji Cinemas Sloga Sarajevo koji u goste poziva jednog od najvećih. Rijetko tko je jahao toliko naprijed na čelu povorke elektronike kao Matthias Roeingh aka Dr. Motte. Doktorska diploma ovoga gospodina odnosi se na glazbu, ljubav i zajedništvo, sa specijalizacijom u elektronici i paradama. Prije 30 godina Motte je bio jedna od pionirskih duša koja je vidjela veće stvari kao da su se već dogodile i postavio 1989. prvo izdanje onoga što se pokazalo kao najveće kulturalno slavlje glazbe, tolerancije i života – Love Parade.

 
Desetljeće nekon prvog Love Paradea, Berlin ga nominira za nagradu B2 Kulturpreis kao najveće priznanje za kulturno djelovanje u Njemačkoj nakon što je organizirao izložbe umjetnika, glumaca i glazbenika za pomoć autističnoj djeci. Zahvaljujući volji i energiji jednog čovjeka koji vidi mogućnosti tamo gdje drugi vide prepreke u posljednjih 30 godina elektronička glazba postaje jedan od najboljih njemačkih izvoznih proizvoda, dok mu je na pijesku Ibize 2007. uručena nagrada za životno djelo na desetom izboru najboljih DJ-a održanom u Pachi.
 
Jean-Marie Kone ti je dakako također debelo poznat kao tip koji je više manje posvojeni Hrvat i kojem je tvoja zemlja postala toliko značajna da čak sa sobom fura i hrvatski broj, vraćajući se svakoga ljeta već punih 20 godina od kada je prvi puta 1996. upao na domaće tlo. Na Balkanu se osjeća kao kod kuće objašnjavajući da je najesencijalnija pouka koju je ponio kroz dva desetljeća kontinuirane ljubavi s njegovim pučanstvom "Don't fuck with rakija!". Započeo je svoj put uz Laurenta Garniera na rodnom francuskom tlu, no kako koordinate na koje nas je postavila genetska lutrija nisu uvijek one na kojima ostaviš srca, tako je i gospodin Kone ujedno bio i prvi DJ koji je svirao na velikom raveu na sarajevskoj glavnoj željezničkoj stanici.
 
 
Francuzu i Nijemcu domaću podršku pružaju gospoda s internacionalnim ugledom iz samog vrha bosansko-hercegovačke produkcije i DJ-inga – Davor Pavelić aka Worda kojeg si nalazio u mašineriji lančanih reakcija plesa Chain Reactiona i kolege mu Rope 69-a. Upade kupuješ za 10 KM, dok ćeš na dan nastupa moći svoje ubrati i na ulazu za 15.

 
 
Pa eto, ne bilo ti teško, preuredi kako si mislio da će ti izgledati vikend jer se ovo mora doživjeti!
 
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop