Skip to main content

Petar Dundov za Circoloco Opening u DC10!

Kada Petar plete petlju poetskog plesnog, Petar pleše oko techno platoa duha u stroju koji čini temelj jednog zvuka nastalog u 80-ima na panorami Detroita.

Na bazu perpetualne progresije gospodin Dundov stavlja eksperimentalnu melodiju koja priča sama svoju priču. Slušaš li pažljivo u njoj ćeš zateći melodijske linije koje pitaju, one koje odgovaraju, one koje sumnjaju i potvrđuju prethodnu. Za neke stvari margine verbalnog nisu dovoljne kao objašnjenje i glazba je mjesto koje ih nadilazi, koja upada kada govor ne čini pravdu emociji. Da Petar proba objasniti što za njega znači techno to bi zvučalo ovako:  "Techno je glazba koja prethodi pokretu. To je plesna glazba, dovoljno čvrsta da prenese emociju podijem i dovoljno apstraktna da posluži kao predložak zauvijek".

Stvaraoc inteligentnog kompleksnog slojevitog techna rođen je početkom 70-ih na zagrebačkim ulicama, a Hrvatska uskoro postaje pretijesna za univerzalni kozmopolitski zvuk i upoznaju ga podiji mega festivala kao I Love Techno, EXIT, Awakenings i Wire, i klubovi koji nose sami svoj kult ličnosti kao što su Berghain, Matter (RIP), Womb, Air, Fuse, Space, a vodi i dugogodišnju vruću romansu s belgijskim Music Man labelom. Životno-plesna filozofija i maksima misije glazbenog glasi : "Moj konačni cilj kao producenta i glazbenika je premostiti svijet inspiracije i fizičkog svijeta do točke na kojoj slušaoc ne može razlučiti razliku između ovo dvoje. Glazba ima jedinstveno svojstvo da komunicira duboke emocije koje se nalaze u svima nama samo smo ih zaboravili koristiti. Moja potraga je pokušaj oživljavanja ovih emocija na mjesto gdje rezoniramo kao jedno."

Upravo ova estetika seli se na španjolski pijesak, najglasniju svjetsku plažu Ibize gdje u ponedjeljak, 22. svibnja u 16 sati započinje golemi Circoloco Opening Party. Otvaranja su uvijek ranjiva i prekrasna, puna novih obećanja beskonačnih sati na flooru. Do utorka u 5 ujutro iza pulta će se uz Petra izmijeniti golemi lineup svjetskog šlaga elektroničkog – Seth Troxler, Jamie Jones, The Martinez Brothers, Kerri Chandler, Jackmaster, Davide Squillace, Matthias Tanzmann, Damian Lazarus, MARCEL DETTMANN, Tania Vulcano, Ellen Allien, The Black Madonna, Dan Ghenacia, Dyed Soundorom,, Shonky, Dubfire, Adriatique, Dj, Tennis, Cirillo, DVS1, Clive Henry, Konstantin, William Djoko, SOSSA, Acid Mondays, Renè.

No još prije no što španjolska dočeka Petrovo umesenje u DC10, moći će uhvatiti osobne odabire u podcastu složenom za Clubbingspain.com koji možete uhvatiti ovdje


Opan Sunn – Pluto [Planet Sundae]
Mark Strain – Oblivium (Garance Remix) [No Way Records]
Jos & Eli – Lolita (Bonaca Deep Dub) [Majestic Family Records]
Roger Martínez – Deep [Proton Music]
Stephan Bodzin – 107 Powers Of Ten (Gabriel Ananda Remix) [Soulful Techno]
Spuri & Andre Bastos – Alika (Circle Of Life Remix) [Sprout]
Summer (Brendon Collins) & Swyft – Mirage (Dusty Kid Remix) [Tulipa Recordings]
Jorgio Kioris – Rest In Heaven (Marcel Vasami Remix) [Asymmetric Recordings]
Jerome Isma-Ae & Alastor – Kubrick [JEE Productions]
Mathame – Alkahest (Tiefschwarz Remix) [Souvenir Music]
Flowers And Sea Creatures, David Granha – Better Tomorrow (Jaap Ligthart Remix) [Strange Town Recordings]

A prije finala svibnja pod Circoloco šatorom stanice turneje porazasipane su nacionalno i internacionalano. 8. travnja krećeš u zagrebački punkt Boogalooa, 14. u švicarskom Lausaneu pleše D! CLUB, 16. je već u Osiječkoj Tufni, a 29. je vrijeme za Boogaloo reprizu. Nakon Zagreba vrijeme je za Berlin i Ritter Butzke 12 svibnja, a zatim pod japanskom zastavom kreće na Re:birth festival 14. svibnja. Pa eto dozvoljava li ti bankovni račun i vrijeme i k tome si apsolutni groupie pokemoniraj ih i sakupi sve!

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2