Skip to main content
  • alt
  • 16.07.2015.

Provedi noć s Davidom Moralesom!

1961. U Brooklynu je zaurlao jedan klinac s Puerto Ricanskim korijenima. Majka mu je dala ime David, dok je otac pridonio s onim Morales dijelom. 

 
U karijeri koja je započela 1985. profilirao se kao jedan od najpoznatijih remixera i u međuvremenu i za svoj rad osvojio i Grammy. 
Što se tiče produkcija prva je izletjela 1993. kao album s 11 traka naslova “The Program”. “Gimme Luv (Eenie Meenie Miny Mo)” bila je najuspješnija traka i tjedne je provela na vrhu BIllbordove ljestvice. Morales je zatim počeo činiti nešto neobično, mijenjati percepciju onoga što DJ-ing jest. Postao je jedna od prvih zvijezda DJ-inga i pomakao samu profesiju u očima mnogih u domenu legitimne karijere. 

alt

 
1998. pod pseudonimom ‘David Morales presents The Face’ izdao je svoj najveći hit “Needing U” koji je posto njegov najveći singl ikada. Ove iste godine ujedno je uhvatio i Grammy nagradu za najboljeg neklasičnog remixera godine. 2000. uspjehu hita “Needing U” približio se hit “Higher” kojeg je koproducirao s Albertom Cabrerom i uposlio vokale Deannae Della Cioppe.
 
11 godina po izlasku prvog albuma, 2004. napokon izlazi “2 Worlds Colide” na Data Records labelu Ministry of Sounda, na kojem je u mixer stavio nostalgični stariji house i progresivnije nove linije. Najzapamćeniji hit s album svakako je bila traka “How Would You Feel” s vokaima Lee Lorien i naposlijetku završava kao glavna tema video igre Grand Theft Auto IV. Ujedno čvrsto surađuje i sa Satoshi Tomiiem i bio je bliski prijatelj i suradnik Frankie Knucklesa koji nas je prerano napustio.

alt

 
Prije 15 godina Morals je prvi puta stupio u primoštensku Auroru i ljubav je kresnula. Ove godine se iznova vraća, baš kao i svak prethodne, na početku kolovoza da postavi jednu plesnu bombu u samom vrhu sezone. Toliko stopala je već s Moralesom dočekalo zore u Aurori da nemamo pojma kako će Aurora uspjeti primiti sve koji su stigli po reprizu, ali 54-verogodišnja zvijer za pultom će ti opet pokazati kako godine nemaju baš ništa s tim. Još uvijek partija jače od tebe! 😉
 
Karte za 1. kolovoza i noć s Moralesom nabavi ovdje i uživaj!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk