Skip to main content
  • 24.03.2011.

Prva imena za Deep u Makarskoj – Pirupa i Oxia

Ako ljeto provodite u Makarskoj ili bližoj okolici, klub Deep se profilirao u etablirano ime koje dovodi kvalitetne izvođače elektronskog zvuka. Klub u prirodnoj pećini 60-tak kilometara južno od Splita otvara već u lipnju uz stalnu rezidenciju Tonia Juranovića.

Piše: 

Naslovna foto

Oxia


Prvi inozemni gosti su Pirupa iz Italije 15.07. te nenadmašni Oxia iz Francuske 22.07. Nova generacija talijanskih DJ i producenata posljednje vrijeme napravila je pomutnju na globalnoj sceni. Jedno od imena koje je začetnik tog vrtloga Pirupa dolazi iz Terama. Susjed ima redovito svoje mjesto na Beatport ljestvicama od svog prvog rada 2007.g. pa sve do danas. Tih prvih godina radio je više tech-house no s vremenom otišao je k mekšim i dubljim house zvukovima koji ponekad imaju i "sexy" prizvuk.
{youtube}0PMQrgUAu48{/youtube}

Njegova posljednja izdanja "Sweet Devil i Get Funky" bila su nedavno na prvoj poziciji Beatporta. Pirupa je možda manje poznat u Hrvatskoj ali kad pogledamo listu impresivnih etiketa na kojima je izdavao vidi se koliko ga cijene u inozemstvu (Cecille, Rebirth, Saved, Vendetta, Saved, Defected, Subliminal, Snatch!, Viva Music, Noir Music, Cr2).

 

Oxia, 22.07
Oxia se pojavljuje 1995.g. gdje u suradnji s partnerom The Hackerom izdaje prve radove. Francuz je tada svirao techno glazbu inspiriranu Jeff Millsom i Purpose Maker singlovima. 1998.g. dobiva priliku solo izdavati na Intecu i Monoidu, a godinu kasnije s Hackerom osniva zajedničku etiketu Goodlife. Intec i Carl Cox su mu dali dovoljno prostora pa je za njih izdavao dugi niz godina a onda su se otvorila vrata i drugih uglednih kuća poput Missle, Scandium, Terminal M.
{youtube}FO566BKY2Jc{/youtube}

2004.g. izdaje album "24 Herus" koji pokazuje napredak i proboj prema electro glazbi. Jedan od najboljih radova je single "Domino" iz 2006.g. za Kompakt. Dvije godine poslije Beatport ga proglašava najboljim techno umjetnikom. Agoria, Smith & Selway, Marc Romboy su samo neki od izvođača koje je Oxia remixirao do sada. 2009.g. bilježi izdanje na 8bit Recordings te mixanu kompilaciju za Systematic Rec. Nakon toliko godina na sceni Oxia se još uvijek nalazi na čelu francuskog electro-techno pokreta te nikada neće izgubiti svoje korjene a to je da glazba uvijek mora imati dovoljno groovea.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk