Skip to main content

Psihodelični zagrebački open air promo!

Bilo je to sunčano lipanjsko popodne 2005., jedno od onih kada su neuroni slobodni lutati izvan utabanih staza obveza kroz šikare avanture, i baš tada nastaje Oddvod.

 
Oddvod te vodi od ili prema čemu god želiš, izbacuje toksine iz duše i čini mjesta za svjetlo ujedinjen pod sasvim jednostavnim objašnjenjem misije onih koje okuplja: 
 
"Neformalan pristup, D.I.Y. politika, ekološka osviještenost, socijalna osjetljivost, respekt prema prirodi, ljudima oko sebe i sebi samima, ponekad čudni, ali redom dobroćudni i kvalitetni ljudi, gotovo opipljivi entuzijazam, iskrena radost i veselje, stilski šarena, ali uvijek kvalitetna muzika, zabava na najjače i najljepše memorije.. svi vi i sve to… je Oddvod"

 
I upravo ovaj Oddvod ujedinjuje se 14. travnja s Elysium Island Festivalom psihodelične kulture niklim na pješčanom otoku Danube rijeke, ne bi li ti u Zagrebu ostavio sjajni open air zazubice inducirajući plesnjak od osam uvečer do podneva narednoga dana. Elysium ili elizejske poljane grčki su ekvivalent raja. Prekrasni koncept koji stoji kao protuteža Hadu u u koji su nakon smrti polazili smrtnici povezani s bogovima, heroji kao i oni koje su bogovi vlastoručno odabrali da s njima dijele vječnost tamo sasvim na zapadu ravne zemljine ploče.

 
Oddvod i suvremeni nomenklaturni nastavljač ideje rajskih sjenovitih zaklona na kraju svijeta tako pozvaju psihodelično pleme na novo otvaranje prema izvoru, na pročišćenja i egzorcizme svega onog banalnog i običnog glazbom, na paljenje nečistoća perspiracijom na otvorenom pod paskom zvijezda i jutarnjeg sunca.

 
S tobom se za promo originalne elizejske poljane beata, koje će se odviti od 19. do 23. srpnja u Sriemskim Karlovcima, u zagrebačke nabore spoznaje smještaju za sada najavljeni:
 
ATRIOHM (Parvati Records, MKD)
HOTEP (Digital Yonkis Records; Oddvod, CRO)
PSILOCYBIAN (BMSS Records, CRO)
TESLA PRINCIPLE (BooM! Records; Elysium Island, SRB)
SIMIA (Hypnotique Recordings; Elysium Island, SRB)
OAK TALES (Forestdelic Records, MDK)
3TT (Regeneration, CRO)
HUZ DET (Overa Crew, CRO)
DAMZAH (Forestdelic Records, BIH)
ANDJELA (Elsyium Island, SRB)
NJAX (Tribalizer; UWOG, CRO)
INNER (Oddvod, CRO)
 
Struju kroz zvučnike tiska Saso Mange Soundsystem, a oko na pozadini goa i trance psihodeličnih soundtracka bombardiraju zanimljivostima Lunar Deco i Snailydelic. Do jedne proljetne orgije na otvorenom ostani uštekan na sasvim službenu FB stranicu na kojoj ćeš moći pratiti nove psihodeličare koji će se pridruživati lineupu kako pijesak u uri curi do večeri na svježoj travanjskoj travi.

 
Do tada se drži univerzalnih pravila – pleši gdje god možeš, voli i kada nije uzvraćeno, ne uzrujavaj se oko nepromjenjivog, postani bolji nego jučer, pomozi kome možeš, poštuj one koji pomoć ne žele, ostani otvoren i kada bi se najradije sklupčao, ponekad šuti jer ništa ne učiš dok pričaš, diži ruke prema nebu, ali stoj čvrsto na zemlji, vjeruj da je ideja važnija od činjenica i da entuzijazam nekolicine može promijeniti svijet na bolje.
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop