Skip to main content

Pure Carl Cox u Privilegeu Ibiza!

Sad fino zamisliš da postoji jedna golema knjiga beskonačnih svezaka o svemu onome ugrađeno u temelje glazbe mašina, okreneš na "C" i eto te kod jednog duplog – Carl Cox.

 
Od inicijacije u elektroniku diskom interesi su se u ranim 80-ima relocirali na New York hip-hop i electro i zorili na poljanama kiselog acid housea i techna dok je svijet gutao trance. Počeci su ujedno nosili i otvaranje prve večeri legendarnog Shooma, upetljavanja s Oakenfoldom, rezidencije u Zap klubu u Brightonu,i Sunrise Rave 1988., kada je smontirao treću miksetu u zoru i iznova podigao na noge 15 000 ljudi, Prvi vlastiti singl, "I Want You", izlazi 1991. U svakom aspektu priče Carl je bio baš Carl, i ako si ti baš ti jedino je logično da imaš i baš svoj label i tako nastaje Intec, kasnije oživljen kao suvremeniji Intec Digital 2010.

 
No jedna od najspecifičnijih stvari po kojima će ga povijesni anali ove glasne noćne struke pamtiti svakako je petnaestogodišnja rezidencija u ibiškom Spaceu s disidentski i iskreno nazvanim  "Music is Revolution" partyjima od kojih smo se oprostili ove godine zatvaranjem legendarnog kluba. No opsesije su neobična mjesta za koja ne vrijede pravila realnosti, za koje su i glava i zid kroz koji ona treba proći smo točke gledišta, ništa više realne od opsesijom generirane potrebe za povratkom. Bilo je gotovo neminovno da će se gospodin Cox vratiti u španjolski plesni raj. 
 
Kako su krajevi obično dihotomije koje ujedno signaliziraju i nove početke jedino je prikladno da pod Game Over zastavama i prekrasnoj ironiji stvarnoga odjekne i novi start pa tako gospodin Cox parkira prste iza pulteva Privilegea za dva temporalno daleka utorka. 11. i 18. srpnja, pod kristalno čistom naslovom i logikom Pure Carl Cox projekta.

 
Game Over ekipa predvođena je Daveom Browningom i Eóinom Smythom i ona odgovoran za neke od najvažnijih evenata bijele plaže u posljednjih 15 godina, kao i team koji je preuzeo misteriozni after zatvaranja Carlove Space rezidencije, zasipavši Ibizu rečenicom "If you know you know", koje su obilježile mamutski after u idiličnom Benimusa Parku.
 
Carl je napomenuo: " Zaista se veselim povratku na Ibizu i početku ovih specijalnih evenata s mojim sjajnim teamom iz Spacea, Daveom Browningom, Eóinom Smythom, i Game Over ekipom, i ohhh, kakve li samo partyje imamo na repertoaru za ovu godinu. Počinjući s dva partyja u Privilegeu, donijeti ću Pure festivalsku vibru iz Australije u Main Room s punim house i techno lineupom. Ne mogu dočekati da rasturimo klub. Vidimo se na flooru…
 
Carl :)"

 
Ono što se sprema i gomila kao plimni val koji će poljubiti obalu Španjolske živi u susjedstvu opasnog ravea, old school energije i klupske anarhije na podiju Privilegea, kojeg i Guinnessova knjiga rekorda priznaje kao službeno najveći globalni klub. Pa je privilegija partijanja u ovom stvarnom kerberu clubbinga jedina koja je mogla staviti melem na ranu velikog gubitka Space lokaliteta. Dvadeset godina od otvaranja Privilege tako prolazi i facelifting uključujući i montažu ekstenzivnog Funktion One sound systema.
 
Zatekne li te srpanj kojim slučajem u party mokrom snu Ibize upade si po ranograbilica cijeni možeš uhvatit ovdje za 11. a ovdje za 18. srpnja, a Carla i Game Over igrariju istražiti na hiper autocestama niže. Enjoy i pleši, pleši, pleši!
 
 
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop