Skip to main content
  • 25.01.2016.

Seth Troxler u Ambasadi!

Vrijeme je za što? Pa, čisto ako se osjećaš nemirno, nema razloga da s ekipom ne dogovoriš mali road trip preko granice jer Ambasada ima iznenađenje.

 
Preko arbitrarno povučene crte u prašini s našim slovenskim susjedima leži jedna golema ambasada zvuka, mjesto na koje je arhitekt Giani Gavioli bio toliko ponosan da mu je nadjenuo vlastito ime i koje već posljednja dva desetljeća služi kao svjetionik u oluji elektronike.
 
Nakon proslave jubilarne dvadesetke u studenom prethodne godine i početku kakav bi samo mogli poželjeti u 2016. na Oldies Goldies, ekipa Fetch The Vibe-a se već neko vrijeme meškolji u stolici od uzbuđenja da najavi party 20. veljače. U zdanje Ambasade smješta se enfant terrible elektroničkog, modni guru slobodnjaka koji uživaju u žiovtu i tip jezika na glatko obrijanog bez i jedne jedine dlake, Seth Troxler.
 
 
Sasvim neobičan svat, pomaknutih pogleda na svijet i sklon trabunjanju koje neobično pogađa točno u metu, Seth je temeljito potpuno i apsolutno zaljubljen u glazbu i klupsku kulturu. Dok sa 16 većina samo gleda gdje je najbliži šank i istražuje prva podnožja suknji i hlača Seth se prebacio iza pulta kao redovni DJ u detroitskom klubu The Works i paralelno radio u cijenjenoj trgovini ploča Melodies and Memories. Posao koji je značio nešto ekstra keša sa strane donio je puno više od nekoliko novčanica unutar nabora novčarke. Omogućio mu je suptilno i sistematično proučavanje glazbene povijesti koje ga je naposljetku odvelo na podije klubova kao što su Fabric, Tenax, MUTEK, , Panorama Bar, Watergate, Robert Johnson, Detroit Electroinc Music Festival, The Rex, Fuse, Avalon i The End Up, i uvalilo mu u ruke rezidenciju u berlinskom Club der Visionäre kao i mjesečnu rezidenciju u Berlin Weekend Clubu i Alte Borse u Zurichu. Prije preseljenja u Berlin mogli ste ga zateći i kao pokretačku silu iza američkog Tesh Cluba.

 
Ljeta i zime su prolazile od davnih početaka 2002. i za izdanja su se u međuvremenu grabili labeli kao Spectral, Wagon Repair, Crosstown Rebels, M_nus, Bpitch Control, Circus Company, Items and Thing, Raum… Musik, FXHE, Esperanza, Leftroom, Adults Only i Beretta Grey.
 
Kako biografija sjajno kaže bez potrebe za parafraziranjem dijelimo kako: "Njegovi utjecaji uključuju cvrčanje cvrčaka, zavijanje svemirskih brodova  i slatke zvuke zviždeće voodoo magije. No ipak, Seth većinu inspiracije dobiva od Roberta Downeya Jr.-a i ideje da ga oslobodi okova koji vežu Downeya kako bi mogao napon na miru uzimati heroin. Također set voli kuhanje, duge šetnje na plaži i večere uz svijeće."
 
Pa poneseš li svijeće, koju glavicu luka u džepu i nađeš bilo što što nalikuje plaži tko zna…
 
Uz Setha pult podršku pruža jedan Lonončanin. Za sve one upoznate s radom CrosstownRebelsa, DC-10 na Ibizi i Boiler Rooma ime Bas Ibelini odzvonit će teleskopiranom jekom, a Amerikancu i Britancu pridružuju se djeca slovenskih podija Aney F i rezident Gaviole Tomy DeClerque. Mali floor preuzimaju Talijan i naš domaći momak pa tamo treseš kosti s Lemonom i Andresom Morenom. Jedna fina internacionalna nepolitanka zvuka, slojevi elektroničke sjajnosti srušit će zidonve koje je Giovani tako pedantno podigao. 
 
Svi putevi vode u Ambasadu! Vidimo se na flooru!
 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2