Skip to main content
  • 6.10.2016.

Sicko Disko, hobotnice, podmornice i katran aka otvaranje sezone!

Disko je mjesto slobode, kostotresnih oslobođenja, stroboljubnih okupljanja oko zvučnika, alternativni svijet u kojem je sve kako treba biti i najvažnija instanca je ljubav. Kako li je samo sjajno kada je još k tome i Sicko?

 
Labeli su nešto što volimo lijepiti po ljudima i događajima, to nije ni dobro ni loše, jednostavno je način na koji mozak pokušava stvari odvojiti u kategorije. Pa tako naljepnicom "Sicko" označava sve ono što se ne uklapa u normalno, uobičajeno, svakodnevno i najčešće. Sicko je sve ono što gura dalje, vidi mogućnosti koje oni ne-Sicko ne vide i uočava inherentnu ljepotu u kaosu. Ovako i treba biti, normalno je tako i tako samo statistička kategorija zasićenja običnim.
 
Pa svi vi u floorove zaljubljeni i neobični, dobro nam došli 8. listopada na treću sezonu u Katranu na "Sicko Disko Octopusss Style". Razmaši se koliko te volja sa svim svojim krakovima. Za novu sezonu spuštamo periskop i zaranjamo na Pomornica floor, duboko dolje pod površinom vidimo samo sonarom. Najbolje spoznaje donosi upravo zvuk koji se odbija od tijela na podiju. Uz house, deep house, nu disco i electro noć preuzimaju rezidenti Marmat i Freez kojima se pridružuje kao gost Jan Frensin.
 
 
Marmat nema klasičnu romansu s glazbom od kada je mogao hodati, već ga je početak novog tisućljeća zatekao u glazbi kada je studij engleskog nadjačan interesom za beat. Osnivač Broken BPM-a i sestrinskog nastavljača priče, Sicko Disca, rasplesao je tako sve veće domaće klubove, a put je odveo i na podije Londona, Beča, Beograda, Ljubljane, Budimpešte, Novog Sada, Sarajeva, Stuttgarta, Bombaya, a tko zna što sve još čeka na horizontu (ili u Podmornici ispod njega).
 
Janko se translatirao u Jana kupnjom prve opreme davne 1997. Doba kada je Zagreb disao u technu ritmu ostavilo je trag i odvelo ga po najvećim zagrebačkim klubovima. No odrastanje donosdi i omekšavanje zvuka pa ga nalazimo kao dio HOUSESEQUENCE-a u Arionu, — JAzZLoUNgE— projekta u Mastersu, kao vlasnika The Jazz Cluba i osnivača banda Radijator, kao i glavne face u Sirup Live projektu.

 
 
Mašine palimo sat prije poljubaca kazaljki u ponoć i deremo do zore nad Katranom u 6 ujutro. Upadaš za 25 čitavu noć ili se javiš Marmatu na Erasmus msg za guestlist! Dođi, pleši, uhobotniči se i budi apsolutno Sicko s nama!
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk