Skip to main content
  • 15.03.2017.

Simulacije i simulakrumi uz domaće-regionalni trokut!

Možda stvarno ne postoji, možda si program nečijeg kompjutera, možda plava i crvena tableta trebaju treću opciju, što se događa ako ih uzmeš obje, nigdje nije navedeno da je zabranjeno.

 
Simulacija je ona koja imitira i oponaša, u suvremenom ujedno i neizbježna kategorija kada se podsjetiš da je organsko iskustvo rijetko, da je sve već promijenjeno medijem i generiranjem ili autogeneriranjem za svrhu pogleda izvana, pa tako reality TV ne postoji, vijest ne postoji, event zaista ne postoji, ali postoji njihov simulakrum koji, ako je već jedini postojeći, dolazi kao taman dovoljno stvaran da osjetiš nešto.
 
A ako je realnost već nedohvatljiva kao objektivna kategorija, ako nemaš pojma gdje je buraz Morpheus s tim tabletama, naginješ li solipsizmu koji kaže da postojiš samo ti i tvoje vlastito iskustvo zašto u njemu ne bi uživao? Stoga se Simulation ekipa pod E!Nights kišobranom vraća iznova u splitski Kameleon 25. ožujka gdje trijada pozitivaca zatvara obruč simulakruma odličnog i kostotresnog. Slijedeći sunčanu putanju, krećemo od istoka pa prvo putem skupljamo beogradskog kolegu Kristijana Molnara koji stiže s premijernim nastupom u Splitu. Molnar ti se formira u kristalne eter strukture uz radio program "Christalization". Sa širokom glazbenom enciklopedijom u mesnatom središtu penthousea nosi golemi uvid u izdanja, artiste i setove, a rezidentom ga zovu beogradski Klub 20/44 i Drugstore.

 
Pa vožnja do Siska gdje te spreman čeka Omar Peco, još jedan koji je ljubavi započeo na radiju emisijom "Memezine" krajem 90-ih, a uskoro postaje i član Stereo Studija, da bi ga danas poznavao i kao onoga koji uživa u MUF-u – sisačkom projektu koji promiče kulturu i umjetnost za mlade. Ako si kojim slučajem zatečen u monotoniji običnog nije na odmet zaletjeti se do Skhwata na jedan "Elektrošok"  koji organizira u suradnji s Zarkoffom, dok kao matičnu os orbitiranja smatra "Pulse" projekt u sisačkoj utvrdi Stari grad gdje se u mraku ljube renesansa i bass. Za Zagrepčane koji su gladni Omara, mjesto za biti je Masters.
 
Konačna točka zatvaranja trokuta je dvojac ravno s ulica oko Kameleona, zakonski skrbnici domaćeg AM:PM projekta. Othranjeni u drugačijim glazbenim pozadinama ipak su našli zajedničko plodno križište afiniteta. Antonio Milina svoj put krčio je kroz nešto sirovije zvukove svirajući u alternativnim bandovima, te konačno u splitskim Dječacima, dok je Milan Pivalica već 20-ak godina orijentiran na elektroniku s rezidencijama u najboljim splitskim klubovima gdje se profilirao kao jedan od najcjenjenijih splitskih DJ-a.
 
 
Kako bi upao tamo gdje ti se upada nužno trebaš i upade po koje skačeš svaki dan od 20. ožujka nadalje od 9 ujutro do 21 za 50 novaca, da bi na dan eventa cifra narasla na 70. Manje prevara oka, a više model ponašanja i postojanja, simulacija ti samom riječju daje pomalo paranoičan postokus ideje da je Neo možda bio u pravu i da je ona matrica koju ponekad vidiš nakon 4 kave stvarni potporanj i scenografija postojanja. Je li zaista važno je li emocija na podiju stvarna ako je nemjerljiva i tvoja? Nije. Pa vidimo se stoga na flooru splitskog majstora kamuflaže na novom Simulationu.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2