Skip to main content
  • alt

Techno petorka u DEPO klubu

Ovog je vikenda u DEPO klubu na raporedu još jedna Elektron večer, a ovaj put će zasvirati čak petero DJ-eva.

 
Za DJ pultom svoje će vještine iskazati poznati zagrebački DJ Teo Harouda. Vrlo rano se upoznaje s grupama  kao što su Daft Punk, Prodigy, Hardfloor ili Kraftwerk koje će kasnije utjecati na njegov glazbeni izričaj. Interes za elektronsku glazbu bio je razlog da se upozna s domaćom underground party scenom, što ga je na kraju dovelo do kupovanja ploča i početka njegove karijere DJ-a. U vrlo kratkom vremenu, Teo je dobio priliku da svira na Observationu, eventu humanitarnog karaktera u zagrebačkoj Tvornici, i Orbital Projectu u tadašnjem Otv domu. Tijekom 1999/2000, zajedno s Nitrom i Markom Musulinom, oformio je grupu koja je sudjelovala na raznim zbivanjima po hrvatskim klubovima (Otv, Arion, Valentino, Sokol). Nedugo zatim, uslijedila je i prva rezidencija u zagrebačkom klubu Gjuro II, sa Slavenom Damjenićem. U suradnji s prijateljem i kolegom Dj Zokyjem osmišlja i pokreće vrlo uspješan program pod imenom RAVE’N’ROLL. Glazbeni stil mu je baziran na minimalistic techno soundu koji prezentira na tri decka.
{youtube}8tDSNcTuozg{/youtube}
 
Njemu se pridružuje i Nikola Hadži-Veljković aka Hadji koji je još kao klinac privlačio pažnju svojim neprestanim udaranjem lonaca, čaša… svega što je proizvodilo zvuk. Kako je i dalje pokazivao interes za glazbu – upisuje se u glazbeni vrtić u ZKM zgradi. Tamo se prvi put susreće s udaraljkama te kombinira razne ritmove. Nakon završenog glazbenog vrtića, osnovne glazbene škole Elly Bašić (tadašnja funkcionalna muzička pedagogija) – instrument klavir, upisuje srednju glazbenu Ivan Zajc specijalizirajući trubu. Ubrzo prekida glazbeno školovanje zbog srednje škole. S elektronskom glazbom prvi put se susreo ’97. godine kada je od kolege uzeo kompilaciju ‘Bravo Hits’ na kojoj se nalazila uz Spice girls (hehe) i stvar Dr.Mottea i Westbama – ‘Sunshin’, koja mu se strašno svidjela. U početku je slušao psy i goa trance kompilacije, sve dok 2005. nije otišao na prvi techno party, na kojem je zapravo shvatio da je to – to. Svoju prvu opremu i ploče kupuje krajem 2005. godine te mu miksanje postaje ovisnost. Prvo vrijeme je miksao samo na privatnim tulumima, a uskoro je uslijedila prva rezidencija petkom u Jet Setu. Preko ljeta je radio u Staroj Novalji warmup partyje za Zrće te su to ujedno bili prvi partyji koje je organizirao. Nakon ljeta zajedno s DJ Motivom pokreće Different Night program u boxeru na kojem su dosad nastupili od newcommera do najjačih hrvatskih DJ-eva. Rezident je na Zrću u Groove Clubu Euphoria, te je član Direct Drive teama.
{youtube}VFjWVW3jWQo{/youtube}
 
Treći DJ na redu je Teo Zver, momak koji je nakon višegodišnjeg pohađanja techno evenata pokazao interes za puštanjem i stvaranjem glazbe te svoje prve svirke odrađuje na manjim privatnim eventima u Samoboru što se za njega pokazalo vrlo uspješnim jer ubrzo nakon toga dobiva poziv za nastup na Invazia open air festivalu 2012. gdje se  prvi puta predstavio široj publici i iznenadio te nakon toga postaje rezident zagrebačkog programa Rave’n’Roll.Trenutno je jedan od naperspektivnijih newcomera u Hrvatskoj i stoji uz bok najboljim hrvatskim techno DJ-ima.
{youtube}KqC9aRGP8xY{/youtube}
 
Na line upu su još i Teychee i Chova, party  se održava u subotu, 26. srpnja, a za upad ćete izdvojiti 20 kuna do ponoći i 30 nakon.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop