Skip to main content

Vodič kroz božićnu party devetku!

Ho-Ho i još jednom Ho! Sonorni potpis simpatičnog gojaznog tipa s fetišem na crno remenje, sobove i saonice ujedno je i tvoj znak za početak blagdanskog partyjanja.

 
Znaš da se već mjesec dana veseliš blagdanskom stolu, mekim podatnim planinama francuske salate, glasnim ljudima na okupu, svađama oko boje bora i generalnom osjećaju tople postblagdanske sitosti i melankolije. No kako ti nebi ponestalo rupica na remenu (crni kožni il i ne, u to ne ulazimo) popali na podiju sve one kolače koje znaš da si nagurao u lice, jer ako baki kažeš da nisi gladan pogledat će te pogledom takvog apsolutnog razočaranja da ćeš posumnjati su svoje vlastito postojanje.
 
Pa noćas, 23. prosinca, nabij kapu, osedlaj sobštinu, mrvicu pokukaj što nema snijega i zaputi se put podija. Prvi koji te zove među izdvojenim Xmas božićnim pričama je onaj u riječkoj Crkvi. Stvarne će možda slaviti rođenje jednog dugokosog bradatog frajera no ova Crkva slavi jednog Filipa, onog Motovunskog. Počinjemo u 22 sata a društvo mu pravi Sheco.
 
Varaždinci i Varaždinke pak tope božićnu štih probu sa sebe na prikladno nazvanom Techno Workoutu u Enygmi. Ova tajna zamotana u zagonetku i posipana misterijom postaje sasvim jasna pod rukama CET-a, Tea Haroude, RTea Zvera, Limexa, Emphatic Affinity glazbeno ljubavnog dua i CCP-a, a zagrijava te Čade.

 
Najmračniji najdublji elektronički podrum Zagreba, Masters pak poziva na bakanaliju užitka sat prije ponoći pod nepretencioznim nazivom X-mas Special gdje te za božićna čuda spremaju Lazo, Omar i Nicole.
 
I tako sviće nova zora i donosi sa sobom badnjačku subotu 24.prosinca, sve bliže božićnoj ponoći. U Posedarju na Masleničkom mostu tako dere Electronic Soul Xmass gdje su s tobom od 22 nadalje Fabian Jakopetz, Toni Kostijal, Miss Sabina b2b Fruty, Mani vs Blackk Puls, a limitirani su sa 150 katara po cifri od jednako toliko novaca za koju te čeka švedski stol i neograničena konzumacija pića.
 
Pazinska diskoteka Magnus u svoje golemosti prima Seriously Twisted, poremećenu organizaciju s projektom Christmas Thing gdje u goste dovodi Hrvata s adresom u Berlinu Andreu Ljekaja, a kao podrška za putom se manifestiraju Osnivač Seriously Twisteda Marin Biočić i rezidenti mu Tino Dobrić, Danny Clarck i Tschoky.

 
Vinkovci će pak na Xmas NIght poludjeti uz Našu Stvar. Naša, tvoja moja, njihova… Nevažno je dok god je dobra, a dobro će biti od 22 nadalje uz W. aka Wizarda (Novi Sad), Tom Spocka, Hudija i Lu Kakua.
 
Splitski Kameleon pak odaje počast mjestu glazbe i sjećanja uz sve prijatelje jedne Irme. Po drugi puta se okupljaju Irmini prijatelji koji su domom zvali mjesto koje voli glazbu i ljude. Kao ispunjene Petrove želje i zajednički pozdrav prijatelju okupljaju se i Irmini rezidenti i na floor se od desetke na Badnju večer, 24. prosinca smještaju Ante Demos, El Segundo, Ivan Dudda, Kid Va, Pille, Lushi, Feta i D-Gree, a ti upadaš za 30 na ulazu.

 
Gjuro2 pak s božićnom kapom ponad obrva skače naglavce u još jedan bezdan gdje se za blagdanski Abyss pridružuje i CFSN meštar Phillipe taman oko ponoći.
 
I konačno je i debeli došao na svoje, Božić je ovdje, proročanstvo je proslavljeno, polnoćke su odpolnoćkirane (ako naravno nisi bio na flooru za to vrijeme), kuća je zatrpana omotima od poklona i svako malo jedeš ostatke svega što je ostalo od božićnog ručka iako si se samo par sati prije zakleo da nikada više nećeš ništa pojesti.
 
No ne brini. Zatekne li te vrhunac adventa u Zagrebu pođi u Funk klub. Zašto? Zato jer ti je od desetke nadalje upad free a za pultom čeka Brighton.

 
Za sva predbožićno-božićna događanja koja nismo mogli navesti kako ne bi sjedio ovdje sat vremena nad tekstom skokni na kalendar KS ovdje i nađi nešto za sebe, ako kojim slučajem odabrana devetka nije tvoja čaša kuhanog vina.
 
Sretni vam i blagoslovljeni blagdani dragi naši, vjerovali u rođenja božjih sinova, vjerovali u konzumerizam i frajere u jaknicama obrubljenim krznom koji imaju popise toga tko je bio dobar ili loš je irelevantno. Ovo je vrijeme za ljude dobre volje, dobre želje i kratku pauzu od života kako bi se posvetio onima koje voliš. Sretan vam Božić i svi njegovi popratni gušti. Osvijetlile vam lampice put do najdražih podija!
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web