Skip to main content
  • 4.04.2014.

Vraća se porečki Byblos i najavljuje ludo ljeto

Nakon godinu dana pauze diskoteka Byblos ponovno otvara svoja vrata ovog ljeta s prepunim programom velikih događaja za svačije glazbene ukuse.

Piše: 

Naslovna foto

Byblos Poreč


Diskoteka Byblos, smještena u predivnom krajoliku poluotoka Istre blizu hrvatsko-slovenske granice, udaljena od Trsta i Venecije na manje od sat vremena vožnje, u antičkom gradu Poreču koji spaja plavo Jadransko more i prostranstvo zelenih površina, u idiličnom mjestu gdje se isprepliću razne kulturne i dobne strukture, gdje se spoj vrhunskog turizma s vrhunskom zabavom naprosto podrazumijeva.
{youtube}SspvRHY71mE{/youtube}

Byblos nagovještava sljedeći događaj 19.4. godine pod nazivom „Easter Beats“ kojim će napraviti svojevrstan uvod u elektronsku sezonu ljeta 2014. Gosti Easter Beats Party-a su članovi nove generacije slovenskih DJ-a. Tomy DeClerque predvodi ovu večer uz već dugo znanog Eddie F. i najmlađeg talentiranog člana slovenske electro scene Alexa Cvetkova. Potporu za pultom pružiti će im domaće snage Bebetto i Toni Ter Wonder.
{youtube}vT4X-e4g-ag{/youtube}

Otvorenjem diskoteke Byblos 2007. godine, podignula se velika prašina na svjetskoj klupskoj sceni, privlačujući velik broj DJ-eva internacionalne reputacije. Nadahnuta idiličnim krajolikom, vodeći talijanski dizajner, a ujedno i jedan od najpoznatijih na svijetu Marco Luchhi iscrtao je dizajn diskoteke ukomponirajući crno bijeli dizajn boja u mozaične barove, te dodao velike lustere izrađene od Murano stakla. Diskoteka otvorenog tipa rasprostranjuje se na četiri tisuće kvadratnih metara površine koji mogu primiti oko četiri i pol tisuće posjetitelja željnih kvalitetne zabave. Kako bi diskoteka mogla primiti toliko gostiju brine se parking ispred kluba površine sedam tisuća kvadratnih metara.

Klub je podijeljen na dva dijela: pod masivnom kupolom na plesnom podiju posjetitelje "drma" ozvučenje od 30 kW te čak 88 moving head light show uređaja i topovi za konfete i dim te pokrivenom kupolom sa ekranima LED mreže ukupne dužine 62,5m, a s druge strane polukružnog šanka nalazi se diskretno osvijetljena zona za odmor, ukrašena dekorativnim bazenima i zelenilom.

Sagrađen na mjestu nekadašnje kultne porečke diskoteke „Internacional klub“ koja je za potrebe novog kluba dijelom preuređena. Novi klub otvoren je s ciljem da postane institucija u koju će dolaziti svi svjetski DJ-i. Osim što odiše luksuzom, Byblos zaista od svog otvorenja dovodi vruća i najskuplja imena elektronske scene poput David Moralesa, David Guette, Fedde Le Granda, Ericka Morilla, Axwella, Diva la Disco, Tom Novyja, Martin Solveiga, Armand Van Heldena, David Vendette, DJ Paulette, Joachim Garraud, Roger Sanchez,Sander Kleinenberg, Sharam, Frankie Knuckles, Paul Oakenfold, Steve Angello, Eric Prydz, Afrojack, The Shapeshifters, Pete Tong i mnogih drugih.
{youtube}dOCJnSH4c1k{/youtube}

Omiljen među domaćim gostima postao je i obećavajuće turističko odredište zabave i plesa. No kako bi se proširila ponuda poluotoka i šireg područja, diskoteka Byblos je ove zimske sezone već otvorila svoja vrata u nanovo obnovljenim prostorima bivše kultne diskoteke „Internacional club“. Ovo proširenje omogućilo je posjetiteljima da se mogu zabaviti u toku zimske sezone na prostoru veličine 1.600 m2 u koju oko dvije tisuće i sto posjetitelja željnih zabave. Što podiže ukupni kapacitet diskoteke na 6.500 posjetitelja.
{youtube}Yw9V8Rsms2w{/youtube}

Za sam kraj željeli bi ponoviti izjavu jedne od mnogih posjetitelja/ica diskoteke: „Imati priliku biti među ovom skupinom ljudi koji su željni kvalitetne zabave, čuti kako vrhunski DJ-evi pobuđuju sretne osjećaje svojim izborom glazbe jednostavno treba doživjeti, dokle sam izgled kluba je doživljaj za sebe…“

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2