Skip to main content
  • alt
  • 19.04.2014.

White Invasion u Ljubljani

Nakon prošlogodišnjeg  i više nego odličnog premijernog izdanja White Invasion u Ljubljani na kojem je partijanere rasplesao  Hardwell,  organizatori su za ovogodišnje izdanje pripremili zvijezdu podjednakog sjaja – Ferryja Corstena.

 
Uz nizozemskog gosta, glazbeni će spektakl  svojim plesnim uspješnicama obilježiti i Matisse  & Satko, Beltek, Michael Gray, VINAI, Wylie, Dux te Alesso Bomba. Ferry Corsten glazbenu je karijeru počeo graditi 1990. godine kada se čak zaposlio u autopraonici te prodavao miks kazete kako bi mogao kupiti ploče i svu potrebnu opremu. Ubrzo je počeo nastupati na manjim festivalima diljem Nizozemske, a već 1995. godine dobio je nagradu za najbolji live nastup, ''De Grote Prijs van Nederland', čime je započeo njegov uspon na svjetskoj sceni. Započevši kao gabber hardcore DJ, Corsten se postupno prebacio na mješavinu housea i trancea, zvuk koji donosi i njegova prva ploča "Don't Be Afraid“ pod aliasom Moonman te koja je vladala tadašnjim ljestvicama. Uspjeh trancea u razdoblju od 1997. do 2000. godine nizozemske je klubove stavio na pijedestal najvažnih prijestolnica tog žanra, a među najutjecajnima labelovima nalazio se i onaj Ferryja Corstena  i Roberta Smita, Tsunami.
{youtube}ND-joDH7czI{/youtube}
 
Iz tog razdoblja datira i hit "Gouryella" (raj u prijevodu), suradnja s Tiestom, a kojeg su zavrtjela i imena kao što su Paul van Dyk, Vincent De Moor ili Armin van Buuren. Nakon albuma prvijenca "Looking Forward", 2001. Corsten pod imenom System F izdaje album "Out of the Blue" koji je bio među 20 najboljih albuma na britanskoj ljestvici te među najboljih 10 na japanskoj ljestvici te godine. Otada je Corsten remiksirao za imena kao što su Kosheen, Duran Duran, Moby, Nelly Fortado ili U2, izdao bezbroj singlova te četiri studijska albuma od kojih je najnoviji onaj "WKND" iz 2012. godine.
{youtube}URtRbt7evEA{/youtube}
 
Mattise & Sadko novi su ruski izvozni proizvod, a radi se o braći glazbenicima za koje obožavatelji, među kojima su i Steve Agello i Axwell, kažu da ih jednostavnop mora vidjeti. DJ i MC prvi su singl izdali na Armada Music, a njihove su singlove kao što su "Hi Scandinavia!", "Svenska" i "Amulet" u svoje setove uvrstili neki od najzančajnih svjetskih DJ-eva. Suradnja s ruskom projektom Swanky Tunes & Hard Rock Sofa, Chemistry, zavrtjeli su  Avicii, Swedish House Mafia, Dirty South, Tiesto i Armin Van Buuren. Njihov nastup nije tek DJ set već pravi performans u što su se mogli uvjeriti i posjetitelji Global Gatheringa ili Tiestove svjetske turneje Kaleidoscope. Uz produciranje i nastupe, braća  Parkhomenko imaju i vlasitu emisiju na postaji Radio Records koju tjedno slušaju stotine tisuća slušatelja iz cijelog svijeta.
{youtube}GwvSr-shvek{/youtube}
 
White Invasion održava se u subotu, 31. svibnja, na  ljubljanskome Gospodarskom razstavišču s početkom u 21 sat, cijena ulaznice kreće se od 15,90 do 99 eura ovisno o vrsti ulaznice, a detalje potražite ovdje. Mi pak ćemo doskora podijeliti koju ulaznicu te pomno pratite našu stranicu kako biste ju na vrijeme ugrabili.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk