Skip to main content
  • 11.04.2016.

Za one koji znaju party je u Murallu

Za one koji znaju, koji su u kuži, zapetljani u petlju najboljeg infa i najkvalitetnije undergrund elektronike stiže novi party.

 
Oni koji znaju idu kroz svijet drugačije, bez arogancije koju nosi neznanje i mirni gledajući u oko svemu što stiže. Pa tako mirno i s napetim tetivama punim beata usmjeri stopala prema splitskom Murallu 15. travnja jer na For Those Who Know, uz Malesha, stiže gospodin Vuljan, prijateljima poznatiji kao Jurica, a elektronički nastrojenom tebi kao Juri Paik.
 
FB EVENT: For Those Who Know
 
 
Brodovi su možda sigurni u lukama, ali to nije ono za što su ova plovila namijenjena. Pokoja nevera i nepredviđena avantura ono su što će od tebe učiniti spretnog mornara pa je tako Paik, rođen kao sin brodograditelja, okrenuo svoja jedra prema DJ-ingu i produkciji krajem 90-ih i nikada više se nije vratio na obalu uobičajenog. Punk/new wave djetinjstvo. vezano za šareni floor splitskog "Up&Down" kluba, dobilo je produžetak u elektroničkom, a bendovi i garaže zamijenjeni su gramofonima i miksetama. Otklanja hiperprodukciju i tiho eksperimentira u potrazi za basevima koji će biti nemoguće moderni.
 
U počecima čvrsto povezan s kolegom Inafom, natopljen technom kreće u istraživanje produkcijiskih zakutaka i iznad i vlastitih očekivanja izdaje vinyl na promo/white labelu utjecajnog Missile Recordsa koji poštu prima u Londonu. Ljubav spram produkcije ne jenjava do danas i Juri tako operira kao karika čvrstog elektroničkog lanca Decoded Recordsa.

 
Od samih početaka zvuk Jurijevih setova razgranao se od Inteca, Terminal M­a i Primate­a do raznolikih kapilara techna i housea, a od ulaska u digitalno doba priznaje da najviše cijeni njemačku scenu, kako zbog kirurške produkcije tako zbog vrhunskih vizualnih identiteta pod jakim utjecajem Berlina. U setovima gura organsku notu u naoko ne­emotivnu hipnotiku modernog zvuka.
 
Dobio je i priliku zauzeti gramofone u Dubrovniku, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu te većini dalmatinskih klubova i underground klupskih večeri posljednjih 10 godina, te je i neizostavan DJ modnih revija dalmatinske prijestolnice.
 
Murall se vraća uzdignut u revivalu na potpornjima misije donošenja istinskog undergrounda gradu pod Marjanom, a podršku Juri Paiku daje, na Splitskim ulicama rođen i odrastao, Malesh, glava iza Secession večeri i tip koji je potegnuo do Ljubljane ne bi li si u džep spremio diplomu audio inženjeringa s SAE Institute Ljubljana.

 
Nakon inicijalne inačice 13. veljače, na drug svezak po šaku znanja skokni oko jedanestice i pridruži se pumpanju krvi kroz same temelje splitskog undergrounda u novo starim zidovima Muralla. Momci su spremni, jesi li i ti?
Juri Paik (Sit Down Recordings)
 
Malesh (Secession)
sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk