Skip to main content
  • 11.03.2017.

Jednorozi i policajci za prvo izdanje Moondance Recordsa!

Kako stariš i gaziš u svijetu on će te simultano, pod krinkom odrastanja, pokušati uvjeriti da jednorozi ne postoje, da su snovi osuđeni na smrt sputani realnošću birokracije i pravila i da su bajke nemoguće izolirane imaginarne utopije djetinjih glava.

 
No bajke su stvarne i pokuša li ti itko reći išta drugačije sjaši sa svog jednoroga, pomazi mu grivu, zatim pljusni nevjernika, popni se nazad i odjaši u suton. Jedna takva spomenuta bajka odvija se već četiri godine među kamenjem tvrđave Kamerlengo pod nazivom Moondance festival gdje najbolji sistem rasvjete stiže gore s visina, iz etera svemirskog sunce-reflektirajućeg vjernog zemljinog uhode. Luna u orbiti igra se sa svime oko sebe, vuče oceane, osvjetljava pute lutalicama, i tu i tamo u tebi stvara nesputani neodoljivi nemir i potrebu da se krećeš i podereš opnu realnog, opravdavajući naziv mjesecom pogonjenog luđaštva – lunatic. 

 
Pa je za sve vas vukove i vučice noći s likantropskom gladi za ritmom, nakon pokera izdanja festivala, ekipa iz sjene je shvatila da je vrijeme da se specifični zvuci Moondance-a usidre negdje pa raketom kreću prema gore, plaze jezik gravitaciji i penju se do Moondance Records-a, koji kao misiju nosi zadržati istinski duh festivala ciljajući na izdanja samih izvođača. Tako je stiglo i vrijeme za materijalizaciju, krajem prethodne godine najavljenog, prvog EP-a. Inauguraciju novog labela na diskografskom zvjezdanom nebu okidaju rezidenti Moondance festivala – talijanski techno – punk anarhisti koji domom zovu berlinsku panoramu – The Analogue Cops.
{youtube}h0v9jtYpl7U{/youtube}
{youtube}R_n08xF1O9Q{/youtube}
{youtube}odNhBDik9ZY{/youtube}
{youtube}ILcfIjkMaOM{/youtube}
 
U policijskom panoptikumu svega onog dobrog, analognog i zvučnog ispada EP naziva "The Unicorn", a po svoj primjerak možeš skoknuti na preferiranu ti digitalnu luku niže. 
 
 
 
Iza aliasa skučeni Marieu i Lucretio donose novo 12" ostvarenje beskompromisne četiri trake  (Gate Prayer, Golden Rumours, Oscar Pi, Pisco Dance) sirovog acid techno zvuka s jasnim slojevima arheologija Chicaga i Detroita, dok u pljesak podrške ruke već sklapaju Blawan, tini, John Heckle, Sierra Sam, Oliver Deutschmann, Bloody Mary, Forest People… Zgrabi si što ti se sviđa, pleši, pleši, pleši i vjeruj i dalje u bajke, Mjesec, ljude i ljubav!
 
 
 
 
 
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2