Skip to main content
  • 7.03.2017.

Lunar Dawn i svitanja novih izdanja!

Koliko god noći bile mračne ili duge, jedno je sigurno –  zora neminovno reže horizont kao novo buđenje, obećanje da će sve biti u redu i da je svaki mrak samo tranzit i stanica prema svjetlu.

 
Ova zora možda nije terestrijalna, već lunarna i elektronička, ali time ništa manje važna, samo drugačija. Lunar Dawn krije tako dva gospodina iz Mošćenice, Kristijana Ilišinovića i Sašu Prečanicu koji u svoje žanrovske konkubine ubrajaju goa trance, downtempo, chill, filmscore i ambient. Dva momka koja su se zajedno zaljubila u goa trance kroz praćenje gaming emisija, preko eksperimenata s ranim demo software-ima krajem 90-ih, prve ozbiljnije produkcije započinju 2001. Žanrovska lutanja provela su ih kroz electro i house, drum’n’bass, hardcore, trance, chillout, ambient, industrial, noise i dark ambient, sve dok se ljubav nije usmjerila nazad na tako duboko usađene zvuke mladenaštva, goa trance.

 
S Neogoa Records-a, koji posvećuje svoja izdanja najkvalitetnijem od psihodeličnog trancea i ambienta, 26. veljače izašlo je novo četvrto poglavlje "Dimensional Gateway" serijala naziva "Veil of The Moon". Portali su značajna mjesta ulazaka, izlazaka i promjena konteksta u kojima se svijet odvija. U ovom novom dimenzionalnom skoku vraćaš se na iskon ideje jednako ukorijenjene i u prethodnom izdanju Dimensional Gatewaya prije četiri godine.Veljača je donijela povratak starim imenima koja već poznaješ i svježim novopridošlicama projektu. "Veil of The Moon" se tako istodobno otkriva kao melodična manifestacija kompetentnog goa trancea, ali s nešto mračnijom i kiselijom aritmijom no što bi očekivao. Po svoj primjerak skačeš na Bandcamp ovdje i zatim se dalje veseliš s nama.

 
Zašto? Zato što Lunar Dawn najavljuje finalizaciju nova dva projekta koji su već rasprostrti na radnom stolu. Jedan je "Sun Sith" koji će se orijentirati na moćniji i mračniji goa trance s inspiracijom usidrenom u zvuku 90-ih na tragu nota koji bi sagradili umjetnici kao Union Jack, Art Of Trance i Planet B.E.N., dok se drugi odnosi na rebrandirani techno projekt "Primary Sektor" za koji je stvoren novi materijal na soničnoj lepezi od industrijskog techna do TBM-a, začinjen distorziranim vokalnim linijama. 
 
I tako stojiš na pomolu jedne nove ere za momke koji već 16 godina ulažu vrijem i ljubav u rast onoga što vole. Kristijan i Saša još jednom, prije no što ih gledaš lice u ozareno lice na Balkan Goa Fanatics-u Malom Lošinju, iznova žele svima da ostanu posvijetljeni i osmjehnu se svijetu – ne košta ništa, a nosi golemi povrat!
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2