Skip to main content
  • 23.02.2017.

Ususret novom albumu Kozmodruma poslušajte najavni single

Kozmodrum – studijski projekt Janka Novoselića, uživo peteročlani bend, ima u pripremi novi, drugi po redu dugosvirajući album naziva Gravity.

Piše: 


Ovom prigodom predstavljamo najavni singl imena Otok Potok. Zajedničkom suradnjom dviju etiketa Zona Muzika i PDV izdanje albuma na LP/CD/Digital formatima najavljeno je za 2. lipnja ove godine. Album Gravity je nastao većinom u kućnom studiju tijekom 2015. i 2016., a označava drugu fazu Kozmodruma sa iskorakom prema elektroničkom pristupu i još više eklektičnom zvuku. Novi stil na nekom još neoktrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što svira sastav Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektroničkih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.
{youtube}CXWnlc-RnO0{/youtube}

Protekle je godine Kozmodrum imao aktivni koncertni raspored gdje bi izdvojili dijeljenje pozornice sa Jaga Jazzist, Floating Points, Sinkane, kao i nastupe na festivalima Electronic Beats, Obonjan Island, Žedno Uho i Gričevanje. Članovi Kozmodruma poznati su po svojem radu u raznolikim glazbenim projektima, a svirali su sa mnogobrojnim izvođačima svjetske glazbene scene od kojih se ističu: Hans Joachim Roedelius, Sunao Inami, Reggie Washington, Peter Erskine, David Liebman, Alan Broadbent, David Murray i Saskia Laroo.

Ove subote 25.02. u splitskoj Kocki, Kozmodrum nastupaju na Plesnjaqu. Radi se o prvoj svirci ove godine, gdje će pretpremijerno izvesti i nešto novog materijala s nadolazećeg albuma.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop