Skip to main content
  • 16.03.2017.

Whisper, drugi singl Kozmodruma je vani

Nakon predstavljanja prvog singla Otok Potok, elektronički jazz sastav Kozmodrum nas časti i drugim po redu, naziva Whisper.

Piše: 


Pjesma sadrži vokalne dionice u izvedbi Maria Huljeva, prošarana je broken beat teksturom, new jazz utjecajima, te upakirana u indie atmosferu.

Kozmodrum je peteročlani sastav koji uspješno objedinjuje elektroničku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rock, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Janko Novoselić je idejni začetnik, kreativna pokretačka sila i svirač skoro svih instrumenata koji glazbu sklada u studijskom ambijentu.
{youtube}OAia-Hr74uw{/youtube}

U međuvremenu je Kozmodrum objavio i novi video spot gdje u svom stilu sviraju pjesmu Strobe, slavnog producenta/DJ-a poznatog kao deadmau5. Glazbenici koji sviraju u Kozmodrumu su redom vrhunski profesionalci čiji se rad redovito prepoznaje na međunarodnom nivou. Sviranje s imenima kao što su Hans Joachim Roedelius , Sunao Inami, Reggie Washington, Peter Erskine, David Liebman, Alan Broadbent, David Murray i Saskia Laroo dodatno pridodaju 'težini' i sviračkim sposobnostima pojedinaca koji čine Kozmodrum.
{youtube}tvlH7lAcwaA{/youtube}

Suradnjom dviju etiketa Zone Muzika i PDV-a izdanje albuma Gravity na LP/CD/Digital formatima najavljeno je za 02.06.2017.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop