Skip to main content

Za Tube & Bergera svi smo zvijezde!

Što, što, što? Sprema li se to neki novi reality show možda? Nikako, već se radi o naslovu novog singla koji ujedno označava i nadolazak svježeg albuma njemačkog dvojca koji već desetljeće i pol diže floorove na noge.

 
Sve što je bilo potrebno bilo je da sudba namjesti mjesto i vrijeme, potrpa dva klinca u isti bus i baci šibicu u benzin ideja i voila. Toliko godina kasnije dualnost Tube & Berger još funkcionira i danas su Arndt Roerig i, iz sarajevskih korijena iznikao, Marko Vidović jedni od najboljih house producenata i remixera koje možeš upecati, za što im 2013. i Beatport baca lovor oko čela za najprodavanije majstore housea. Od prvog velikog proboja 2004. s "Straight Ahead" nastavljaju dalje zvučnu involuciju umećući u novija ostvarenja sve od prebiranja po starim klavirskim tipkama do ambijentalne buke lokalnog bara, stvarajući kompleksne skladbe koje otkrivaju nešto novo pri svakom slušanju.

 
A neka su slušanja zaista nova iz nule kao što je to nadolazeći singl stelarne, s natruhama ispunjenja Warholovog proročanstva imenovane, trake ‘We Are All Stars’ koji će 17. veljače izaći na Kitball Recordsu, na Beatportu i njemačkoj nezavisnoj kući Embassy One koju domom zovu i umjetnici poput Booka Shade, Röyksopp, Robyn, Moby and Björk etc…
 
Ova traka stiže nakon golemog uspjeha prethodnice "Ruckus" koja je zadržala prvu poziciju na Beatportovoj Deep House ljestvici punih osam tjedana, a ujedno ti zvjezdana tračnost novog singla daje i natruhe onoga što možeš očekivati od istoimenog albuma koji u audiosferi službeno loviš u punom sastavu u svibnju.

 
Na tragu prokušanog "Ruckus" recepta i nova traka diči se "live" podtonom indie-electronic susjedstva, spajajući euforični dervišizam ritma sa strunama, debelim bassom, električnim klavirom i live instrumentalnim dionicama, a nije bilo na odmet ni začiniti ljudskim glasnicama.
 
Pa ti sada u iščekivanju slobodno baci uho na posljednji DJ MIx, zabilježi se BBCR1 Essential MIx 18. veljače na kalendar, a u domaćima naborima portala istraži Deepholičarenje u svesku 15. s njemačkim house meštrima. Enjoy!
 
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop