Skip to main content
  • 27.12.2016.

10 događaja u 2016. koji su obilježili domaću scenu

U retrospektivi kroz 2016.g. donosimo 10 članaka koje ste najviše čitali, a vezani su za događanja na domaćoj elektroničkoj sceni.

Piše: 


Tako je najveći interes pobudila novost o povratku partya u zagrebački The Best koji je ove jeseni najavio, pa onda i ugostio poznata imena house i techno scene, između ostaloga i Ricarda Villalobosa na kojem smo slavili 15. rođendan.

Potom je svakako s Vaše strane ogroman interes pobudila vijest o 47 dobitnika nagrade "Ambasador", koja slovi kao prva ovakve vrste u 25 godina dugoj povijesti elektroničke scene Hrvatske.

"Split konačno dobiva klub kakav zaslužuje", najava je otvaranja novog kluba u centru Splita na mjestu nekadašnjeg kina Central, što je izazvalo oduševljenje.

Lipanj je iz Istre donio fenomenalnu vijest o povratku partija u legendarnu pulsku tvrđavu Fort Bourguignon. Party scena može mirno spavati jer Fort je odradio ljeto kako spada!

Ovoga ljeta policija je izvela akciju "Helios" na Zrću s ciljem sprječavanja zloporabe droge na poznatom party okupljalištu pri čemu je privedeno 266 osoba.

Love Carnival je bio pokušaj da Split dobije nezaboravan karnevalski party u starim gradskim zidinama. Lijepo osmišljena priča završila je prekidom partija, nedoraslim političkim prepucavanjem lijevih i desnih, a sve po glavi organizatora i punjenjem novinskih stupaca s kontroverznim i bisernim izjavama vodećih glavešina. Oštro smo na te izjave i sami reagirali!

Psytrance festival Šumske orgije na tajnoj lokaciji u Međimurju bila je jedna od traženijih priča ove jeseni.

Vijesti oko renoviranja zagrebačkog tunela Grič u kojem su najavljeni kulturni događaji pobudila je interes party promotora oko mogućeg povratka elektroničke glazbe na mjesto gdje se održao jedan od neponovljivih "rave" partya "Under City Rave" početkom 90-tih.

Naša izložba "Kako izgledaju klubovi jutro poslije" obrađuje jedan specifičan moment, tj. izgled plesnih podija nakon partija, a najava otvaranja izložbe u Splitu i Zagrebu bila je i više nego zanimljiva vijest koja se čitala tijekom listopada i studenoga.

Specifičnost ožujskog F. Scopea bila je i jedna premijera, jer za pultom u Boogaloo klubu smo konačno dočekali Talijanku Deborah de Lucu. Klub zadržava isti duh kvalitete i zajedništva koji je imao i kada su ga generacije prije zvale OTV dom.

2016. je svakako obilježena i drugim važnim događajima, izdanjima, nastupima i podvizima naših klubova, festivala i DJ-a, te se nadamo da će 2017.g. biti još uspješnija od prethodne!

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2