Skip to main content
  • Chillout Dubai

10 zanimljivih svjetskih klubova

Možda ste za neke čuli, možda ste u nekima bili, možda ste već sve ovo vidjeli, ali svejedno ćemo vam predstaviti neke svjetske klubove koji su se istakli svojom temom, uređenjem ili nekom drugom sitnicom da su se našli na ovoj listi.

Piše: 

Naslovna foto

Chillout Dubai

Nije neka novost da  je cijeli klub/bar napravljen od leda, no kada se isti takav nalazi usred pustinje, onda se svakako ističe od ostalih sličnih. Upravo jedan takav pustinjski nalazi se u Dubaiju i zove se Chillout. Upad je 17 dolara, za kojih dobijete jaknu, buce i rukavice.

S obzirom na njihovu popularnost, čudno da bar poput ovog estonskog nije otvoren i u Hrvatskoj. Naime, radi se o baru koji je u potpunosti posvećen grupi Depeche Mode – DM bar, a priča se kako su i sami članovi benda pili u njemu.
{youtube}6VTYz7gRQRA{/youtube}

Hobbit House na Filipinima vjerojatno ne treba previše opisivati o čemu se radi. I mi smo svog konja za utrku imali u obliku Tolkiens bara na zagrebačkom Gornjem gradu, no ono po čemu je ovaj bar poseban jest to da je cijelo osoblje patuljastog rasta, a spašeni su iz slumova Manile. Bar je otvoren prije 35 godina i još uvijek radi.

alt

Das Klo Bar (njemački za WC) je čak i 5 godina stariji od gorespomenutog. Ovaj njemački klub specifičan je po tome što gosti piju vino iz vrećica za infuziju, stolovi tresu elektrošokove, ima rotirajuće barske stolice i čekić se neočekivano spušta sa stropa. Na ulazu vas šprica voda, plaše kosturi i munje. Može se sjediti na lijesovima, ili wc školjkama, a pijete piće iz čaša za uzorak pišaline, odnosno jedete iz kahlica. No, to su samo neki od detalja ovog zanimljivog mjesta.

alt

Playa Del Carmen poznata je meksička plaža na kojoj je nedavno održan BPM festival, a tamo se nalazi Alux Restaurant & Lounge, koji se u potpunosti nalazi ispod zemlje, u stijeni. I ovdje se možemo usporediti s našim klubom Deep u Makarskoj, a i u Beogradu ima klub u stijeni, nekadašnji Underground, a danas Akademija.
{youtube}i8OhwAhOIV8{/youtube}

Vjerojatno najmanji klub na svijetu nastao je kao sprdnja s poznatim londonskim klubom Ministry Of Sound, a zove se The Miniscule of Sound u naselju Hackney, London. Klub je napravljen u svlačionici vanjskog bazena koji više nije u funkciji. Glazbena polica je da muzika ne smije biti ‘‘too warped or scratched”, a najviše stane 14 ljudi,no sumnjamo da isti unutra plešu.
{youtube}2pjA0uvQ-O4{/youtube}

No, ni tu nije kraj. Ako ste često pomislili kako bi bilo dobro posjetiti neku kliniku nakon dugovečernje pijanke, ili tuluma, onda bi možda odmah trebali otići pit u kliniku, U Singapuru postoji mjesto Clinic, koje umjesto normalnih stolaca ima invalidska kolica, sobe u obliku tableta, koje ostavljaju tripoidan osjećaj. Pijete iz epruveta i, opet, vrećica za infuziju, možete ležati na bolničkim krevetima, a postoji i Morphine soba.

alt

Club4Climate, još jedan londonski klub na ovoj listi, pazi na globalno zatopljenje. ‘All you have to do is dance to save the world’ je slogan ovog kluba, a znači upravo to, jer 60 posto energije kluba dolazi od plesača na plesnom podiju. Svaki posjetitelj mora potpisati zakletvu da će pomoći u borbi protiv globalnog zatopljenja.

alt

The Giger Museum Bar u švicarskom Château St. Germain, Gruyères, dizajnirao je poznati dizajner još poznatijeg ‘Alien‘-a. Sjedi se u truplima Aliena, a sam dizajner garancija je posebnosti ovog kluba.
{youtube}FKTq3UgUYNM{/youtube}

I posljednji na ovoj listi je Baby Loves Disco program osmišljen u Philadelphiji, a održava se posvuda, a mjesto je gdje zaposlene majke mogu doći sa svojom djecom i plesati od ranih poslijepodnevnih sati. Ta zabavu su zaduženi DJ i MC, mjuza 80-ih i disco, zdrava hrana, chill out zona s igračkama i knjigama, mjesto za mijenjanje pelena, i dr.

Ovakvih klubova ima sve više, na različitim svjetskim lokacijama, pa i kod nas, pa nam ostaje samo otkriti nova zanimljiva mjesta.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2