Skip to main content
  • 30.09.2016.

5 najgorih filmova dance glazbe!

Umjetnost je umjetnost u svim njenim oblicma – zapisana, izgovorena, u tonu, slici ili pomičnim slikama

Piše: 

 
Kao golemi prostor ljudskog koji preuzima one dijelove čovjeka koje egzaktna znanost ne može nužno uvijek dovoljno dobro objasniti, već se do njihove srži može doći samo iskustvenim razumijevanjem epifenomena akcija, razne grane umjetnosti imaju tendenciju ispreplesti se kao dva pitona u sezoni parenja.


Photo: Sara Swaty Roger/Netflix

Pa se prelijevaju jedna u drugu, miješaju u mikseru publiku jednog i drugog stvarajući treću hibridnu skupinu bizainteresiranih. Dance kultura je tako postala golemi dio mladenačkog iskustva života, od prvih berlinskih podruma, od začetaka uspona Ibize, od debelog undergrounda po skladištima do velikih pozornica i undergroundova društvenijeg EDM brata.

Postala je pokret, ideja, mjesto za istomišljenike i od kontrakulture se premetnula u mainstream, postajući tako legitimni materijal sedme umjetnosti. No nije svaka umjetnost lijepa, niti to mora biti, bitno je da prenosi poruku. Ali kada i poruka izostane dobiješ popis pet najgorih filmova dance glazbe u ovoj, relativno mladoj, žanrovskoj niši. Pa krećemo u odbrojavanje.

 
1.  We Are Your Friends
 
Jedan od onih koji ima najgori rating na blagajnama, koji je tako spektakularno propao da je u sasvim svojoj kategoriji je film Zacka Efrona koji je pokušao načiniti film za sve mlade ravere Amerike. No, na žalost, potrebno je malo više od nekoliko noći vani s svojom Hollywood ekipom i DJ konzultacija s Alessom da bi se mogla prenijeti transcendentalna narav rave kulture na film.
{youtube}gZzAeYWXFpk{/youtube}
 
 
2. Limelight
 
Film koji slijedi život vlasnika klubova Petera Gatiena, koji je vodio lokacije kao što su Limelight, Tunnel, Club USA i Palladium prije no što je porezna zatvorila lokacije. U Guardianovoj recenziji navodi se praznina filma, i čini nam se da nisu bili daleko od srži stvari.
{youtube}D1Ntoy-RKdY{/youtube}
 
3. Groove
 
S toliko materijala na raspolaganju i toliko stvarnih likova koji su se mogli iskoristiti na ekranu, šteta je da se film koncentrirao na "razgovore na jastuku" i ne na ono što je zaista San Francisco u 90-ima učinilo velikim – raveove. Zadnja scena je pokušala iskupiti stvari s Digweedom i klincem koji je rasturio mix, ali ipak to ne nadoknađuje potraćenost sata prije.
{youtube}WDylbRIddg8{/youtube}
 
 
4. XOXO
 
Film o uzdižućoj se YouTube senzaciji koja prelazi jednu po jednu prepreku kako bi zasvirao na kraju na mega-raveu. Iako moramo pohvaliti mali homage koji su dali Trainspottingu u kojem glavni lik uskoči na glavu u eko WC, ostatak flima igra na ofucane fraze da je dobro sve što se dobro svrši i da je samo potrebno vjerovati i eto te na velikoj pozornici. Pomalo naivno i jeftino pogledano u cjelini.
{youtube}bUN5uSu_VQM{/youtube}
 
5. Rolling
 
Film koji je jednostavno o uzimanju ecstasyja i u koje se apsolutno ništa ne događa u prvih 45 minuta. Film koji je pokušao biti dokumentarac o underground party sceni Los Angelesa, a ipak je ostao nedostatan i šupalj, bez ikakvih poanti.
{youtube}viCeRnLbruc{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2