Skip to main content
  • 30.12.2015.

Active Line Six – 2015. u retrospektivi!

Linije nemaju mnogo smisla nisu li aktivne i ne utječu li na sve oko sebe i domaći starosjedilac koji se krije iza aliasa Active Line Six to zna.

 
Active Line Six tako je i Scenin vlastiti tehnološki orijentir pa trebaš li detalje o pultu, mixeti, svakojakim sučeljima i plug in-ovima, znaš koga pitaš. 
 
No onaj koji je počeo s velikim dječjim snom sa 16, bježao iz kuće poput ninđe ne bi li se šuljao na partyje i upijao granule znanja od onih koji znaju više, postao je tako godinu dana kasnije i najmlađi rezident u povijesti Kulušića da bi se zatim sudbinska linija povezala s onima Kikija i Frajmana na "Sabotage" večerima. I kocka je bačena. 
 
Sve ostalo je, baš kao i godina čiji posljednji sati otkucavaju na urama, povijest. Pa s historiografski nastrojenim okom Active Line Six ga baca unazad kako bi rezimirao iskustva i izvukao nekoliko vrhunaca kojima je 2015. bacila sidra u sjećanja.
{youtube}xtMvVBetlA0{/youtube}
 
Tako na neizgurivo prvo mjesto sjeda upravo posjet glazbenoj meki Amsterama na nekoliko dana glazbenog ludila, rasta i bujanja ADE-a. Nakon pet neprospavanih dana i noći, sretan, umoran i ispunjen vratio se na domaće tlo prepun utisaka s konferencija, povezan s novim zanimljivim ljudima, novim perspektivama i par genijalnih partija koji su rastegli tetive. Blizu se primakla i svirka u beogradskom klubu The Tube u programu Jugoteke gdje je na pogonsku mašineriju staroga zvuka iskusio jednu od najboljih noći clubbinga i mamu svih aftera, dok na trećem navodi stvaranje novog sloja svoje vlastite persone, otvaranje tvrtke "Pro Audio Centar".

 
Kada smo ga priupitali o mladim ljudima koji su za njega obilježili godinu na izmaku i koji će postati novo gorivo scene koju toliko voli nije bilo zaustavljanja. Možda je obilježje velikih da ujedno vide veličinu u drugima.
 
Napomenuo je kako neće ulaziti u EDM izvođače kako ne kroči baš ovim šumama, ali za underground je specifično istaknuo Marinu Karamarko, koja nosi posebnu energiju, vodi label, svira i producira vrhunski. Na listi se našao i Fabian Jakopetz koji se istinski trudi, voli underground svakim atomom sebe i kvalitetan je producent kojeg čekaju plodne godine. Spomenuo je i Unique, Adoo i Tinu Dobrića kao izvrsne producente i izvođače i osvrnuo se i na biogradskog Matea Nekića čija demo produkcija ga je zakačila od samoga početka. U priču je upao i jedan momak iz Slavonskog Broda, Mario Mijatović, koji se potpuno razlikuje od bilo koga na našim prostorima s opasnim grooveom i odličnom produkcijom koja sve više utiskuje pečat u jednu mladu karijernu putanju. Active Line Six šalje poseban naklon mladima čijem trudu, predanosti i energiji se neizmjeerno divi.

 
Zaderemo li u domenu promotora, organizacije i klubova poželio je istaknuti Krešu Leboša (G2) kojeg je postavio kao uzor svim organizatorima i promotorima evenata. Trenutno djeluju iz baze zagrebačkog Aquariusa i grade kvalitetnu elektroničku priču koja i same DJ-e gura da rade kvalitetnije. Spomenu je i nezaobilaznu riječku Crkvu koja je postala sinonimom za kvalitetnu elektroniku, te Peru FullHousea koji neumorno gradi splitsku i nacionalnu elektroničku štoriju. Ovdje je i šibenski DECODED s vrhunskim teamom, sada stacioniranim u vodičkom Opiumu. Active Line vidi ovo kao pokazatelje napretka i kvalitetnih ljudi koje ne zanimaju samo partiji već i edukacija publike i smatra kako zaslužuju maksimalnu podršku ne bili dobili priliku biti još bolji i uspješniji.
 
Ako govorimo o umjetnicima izvan granica tvoje lijepe zemlje specifično su se urezali Julian Jeweil, Tale of Us, Maceo Plex, Matador i Anna koji su svi ostavili prilično jak utjecaj i srce tri broja veće i nakon slušanja uživo tijekom ove godine. Jedni od navedenih internacionalaca ujedno su i vlasnici najtrake. Relativno nova traka sa svjoim vlastitim životom ona je Tale of Us imena North Star. 
{youtube}J8iw_CHSL38{/youtube}
 
Ne smijemo zaboraviti ni osvrt na najbolje festivale i evente koji su protutnjali mentalnim prostorom. Na prvo mjesto postavlja muzičku kreaciju Jeffa Millsa unutar Rembrantove rodne kuće u Amsterdamu i sklopu ADE-a. Inicijalno razočaranje da nitko neće moći fizički biti prisutan s Millsom u sobi prilikom izvođenja disperzirano je kvalitetnim streamom koji se prenosio na više lokacija u Amsterdamu, a Active Line Six sam je prisustvovao onome koji se pratio iz Rembrandtova muzeja. Kako sam kaže : "Čuti i vidjeti Jeff Millsa kako kreće od nule s analognim mašinama u Rebrantovoj sobi, na način kako je umjetnik nekada slikao, po meni je EPIC i vrlo je upitno da li će se to ikada vise ponoviti."
 
Kao drugi event navodi ENTER koji je po produkciji i izvođačima osobni favorit na Ibizi i u Amsterdamu, a kao treći stiže Awakenings. Gashouder je vrlo zanimljivo mjesto za partyje. Spominje kako je uopće teško riječima objasniti vibru koja se protezala Enterom i Awakeningsom ikako mu je žao što u Hrvatskoj ne postoji nešto ovakvo. Iako smo tražili trijadu, Active Line Six je osjetio potrebu pohvaliti iznimno mu srcu drag događaj iz ovogodišnjeg proljeća kada su kolege iz Beograda organizirali projekt Jugoteaka i okupili po jedndog DJ-a s prostora bivše zajedničke države. Nevjerojatan after i dan kada su se stvorile neraskidive veze s izvođačima s eventa.
 
Što donosi 2016.? Nitko ne zna. To je dio čari življenja, da se prilike otvaraju, projekti se bude, rastu i bujaju pod prstima i pišu svoje nove vlastite priče koje će obilježiti nadolazeće mjesece. Držite oči i uši otvorenima i uživajte u svakom danu i plesnjaku u kojem možete. Dobiješ samo jednu rundu ovdje.
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2