Skip to main content
  • 5.09.2016.

Aviciijevo pozdravno pismo fanovima!

Kako već znaš, nije zlato sve što sija uokolo. Jednako tako nije svaki životni stil za svakoga. Ponekad te talent dovede na mjesta na kojima te karakter ne može zadržati, ponekad jednostavno postane previše, a ipak tvoja primarna direktiva si ti sam.

 
Tako je u ožujku ove godine, nakon sve češćih otkazivanja, Avicii odlučio da je vrijeme da objavi kako će 2016. biti posljednja godina u kojoj će nastupati. Unatoč nevjerici i komentarima, koji su išli od podrške za hrabrost da progovara o teškoćama s kojima se suočava pa sve do optužbi za aroganciju i ruganja, jedno je sigurno – svatko ima pravo voditi svoju priču na planetu kako mu najbolje odgovara. Ako već osjećaš da ne možeš ispuniti sve svoje obveze jedino logično je da obećanja ni ne daješ i da se povučeš.

 
Tako je prethodna nedjelja, 28. kolovoza, označila pozdravni nastup u Ibiškoj Ushuaii. Kada se pozornice razmontiraju, kada su svjetla i mašine studija ugašeni i kada ne razgovara s fanovima Avicii je jedan običan Tim. Gospodin Bergling je već napomenuo kako povlačenje iz javnih nastupa ne znači nužno i povlačenje iz glazbe, niti da može garantirati da za vrijeme života nikada više neće stati na stage. 
 
No kako i priliči da krajevi era dobiju svoj pečat i da se zahvali svima koji su omogućili da taj period života dobije sufiks ere, tako je i Avicii na Instagramu pozdravio sve toplom oproštajkom od velikih pozornica:
 
"Ove nedjelje je bio moj posljednji show, ali to ne znači da je to i moj posljednji dan u svijetu glazbe. Stvaranje glazbe je ono što me usrećuje i upoznao sam toliko prekrasnih ljudi u svojim danima turneja, vidio toliko prekrasnih mjesta i stvorio beskonačno mnogo prekrasnih uspomena. Odluka koju sam donio možda se čini neobičnom nekima, no svatko je drugačiji i ova je bila ispravna za mene. Hvala svim fanovima, mojim prijateljima i obitelji i svima u Avicii crewu/obitelji. Ovo je bilo naše zajedničko putovanje. <3"

 

 
Čak i ako se ne slažeš s povlačenjem, ili te jednostavno nije pretjerano briga za temu, uzmi kao pouku ipak da se na svim krajevima dostojanstveno oprostiš i zahvališ svima koji su ti uopće omogućili početak i napredak. Nitko nije otok sam za sebe izdvojen od zajednice koja podržava ono što stvara! Trebaš kolektiv kako bi mogao biti najbolaj verzija sebe!
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2