Skip to main content

Britanska renesansa ilegalnog ravea!

Renesanse su one koje ponovo oživljavaju, reanimiraju, bacaju novo svjetlo na nešto zatrto i vrijedno što je nepravedno pometeno pod tepih u svrhu širenja više ili manje lažne prevladavajuće moralnosti i modusa operandi specifičnog vremena.

 
Tako iznova stiže i vrijeme u kojem iz mraka na svjetlo stupa jedan kulturni pokret, polarizirajuće postavljen kao dvije suprotnosti koje simultano pulsiraju kao kulturni pokret i najveći britanski izvozni proizvod ili pak, za one s druge strane ogledala, kao simptom moralne degradacije.
 
Nabujala, spremna i zrela britanska rave kultura prelila se svijetom kasnih 80-ih i ranih 90-ih, promijenila naličje doživljaja glazbe samo da i uskoro bila prisiljena nazad u mrak strogim novim zakonima koji idu niz dlaku taman bujajućoj navali superklubova.

 
Uzmeš daljinski stisneš FFW, premotaš jednu četvrtinu desetljeća unaprijed nakon masovnog pročišćenja britanskog noćnog života. Što vidiš? Polovica britanskih klubova stavila je ključ u bravu u posljednjem desetljeću i izronila je jedna sasvim nova scena; revidirana verzija ravea za 21. stoljeće u kojoj mladi upadaju u napuštene prostore i lokalitete rezačima žice ne bi li oderali jedan do jutra. No uz policijsku hajku koja guši ove spontane partyje diljem zamlje i više no jednom žrtvom koja je uzrokovala nacionalnu paniku, ima li ova nova scena šanse preživjeti? Detalje pogledajte u novom Thumpovom dokumentarcu niže. 

 

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2