Skip to main content
  • alt
  • 18.02.2015.

Digitalni mistici dubstepa

Ulice predgrađa južnog Londona, Norwood, odgojile su dva momka koja su se kasnije sljubila u ovu sterospojku koju danas nazivamo Digital Mystikz.

 
Mistično je ono što ne možeš objasniti, što izmiće shvaćanju, zdravorazumskom razlamanju i urednom spremanju u kutije. Mistično od tebe ne želi da razmišljaš nego da se prepustiš i rasteš, jer znati i zaista shvatiti nisu iste stvari.

alt

 
Mistični duo digitalne sfere sastoji se od članova Male i Cokija koji se se u početcima nazivali Malibu i Coke. Danas uz pomoć Loefaha i Sgt. Pokesa zajedno vode label DMZ i dva puta mjesečno održavaju DMZ partyje u Mass klubu u Brixtonu.
 
Među prvima koji je uočio potencijal ovih mladih entuzijastičnih dubstepaša bio je i John Peel s BBC Radia 1 koji ih je 2004. uvrstio na svoju top 40 listu na 29. utor. 
 
Dečki su se probili i u film kada je njihova ” Anti War Dub”  stvar završila u filmu “The Children of Man” 2006. Dvije godine nakon Mala je odabran da vodi noćni program Sonara u Barceloni,a tri godine kasnije otputovao je s Gillesom Petersonom u Havanu. Dok se Peterson bavio snimanjem novog materijala s lokalnim glazbenicima, Mala je radio na novom albumu “Mala in Cuba” koji je i izdan 2012.
{youtube}5mOIXdC4rgA{/youtube} 
 
Zanimljiv podatak je da je Mary Anne Hobbes s BBC Radia 1, čija podrška žanra je naveliko popularizirala dubstep, s njim upoznata upravo u DMZ klubu prije no što su se eventi preselili u veći prostor Massa.

alt

 
Ove britanske dubsteppere možete također uhvatiti i na ovogodišnjem Outlooku, vodećem svjetskom festivalu bass glazbe i sound system kulture koji se osmi puta već vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i dovodi mnogobrojne izvođače s samog vrha dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep i house scene, od 2.- 6. rujna.
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2