Skip to main content
  • alt

DJ pult od legića?

Danci svašta rade dobro, ali 1949. Lego tvrtka je svijetu dala šarene male ciglice kojima možete oblikovati svoj uglati svijet kako vam se sviđa.


Svašta se dogodilo u prethodnih 65 godina i ove zabavne male kocke stvorile su čitavu jednu subkulturu popraćenu filmovima, natjecanjima, video igrama i s čak 6 Lego zabavnih parkova (Što kažeš na to Disney?)

Teško da itko od vas nekada u životu nije sjeo, popucao prste, pustio kreativne sokove da teku i krenuo složiti nešto… ili stao na neki komadić na podu. Ulaz u pakao je vjerojatno popločen, po podu porazbacanim, legićima i moraš ući bos.

alt

Njihova svrha je da potaknu kreativnost, da vam daju mogućnost da gradite, rušite, iznova gradite, budete inovativni i zabavite se. Koreanac Hayarobi si je pak dao u zadatak zaista divan projekt. Složio je preko 2000 tanašnih kockica kako bi načinio funkcionalni LEGO gramofon. Da! Na njemu zaista možete pustiti ploču!

Gotov projekt nazvao je "The Planet" (možda aludirajući na vilice koje će pasti diljem svijeta, tko zna) i iskoristio je LEGO Power Functions Battery Box kako bi svoju umotvorinu pokrenuo i dao joj život. Čak je iskoristio i male LEGO gumene kotačiće kako bi pomogao distribuirati težinu. Jedini element koji nije proizveden unutar Lego tvrtke je tehnički dio koji zaista proizvodi zvuk. Pa eto ga, prvi lego pult ikad!
{youtube}NpeXTFg0Pm4{/youtube}


 

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2