Skip to main content
  • 3.10.2016.

Domaći momak u Berlinu u vrtlogu novog!

Jedan Andrea domaći je gospodin koji se posljednjih nekoliko godina sve brže penje internacionalnim kanalima zvuka.

 
Kako su niti neobične i opseg onoga što je moguće se generalno širi u proporciji s hrabrosti da probaš, gospodin, inspiriran jednako intenzivno kakofonijom šume i kluba, spakirao je kofere u prosincu 2014. ne bi li novim domom nazvao jedno od ishodišta svega onog elektroničkog, grada u kojem su pod ruševinama velikog zida odgojeni prvi elektronički koraci, Berlina.

 
Ako ćeš već po nečemu biti poznat i na tome graditi ime nema razloga da to ne bude kvaliteta. U odgovornosti za vlastite visoko postavljene standarde i one zarobljene privlačnim silama podija nastala su sjajna izdanja kao "Above Humans" i "Mantra" na Get Physical Musicu i Save Us Recordsu, kao i naramci izuzetno uspješnih remixevva koje si mogao loviti između ostalog i u Boiler Roomu i na BBC Radio 1. 
 
Za njegov groovy, euforijom natopljeni, energični zvuk ruke u pljesak sklapaju veterani scene kao Luciano, Damian Lazarus, M.A.N.D.Y., Maceo Plex, H.O.S.H., Steve Lawer, dok ga internacionalni raspored gaža vodi za pulteve Dubaia, Ibize, Londona, Berlina, Hamburga, Venecije, Kiela, Ljubljane…
 
No, u siječnju nam intervjuirani, Andrea je jedan od onih koji voli svoje sate u studiju kao onaj tren kada si na ljuljački u sekundi u najvišoj točci, odlijepljen od sjedala i slobodan u bestežinskom. Znaš da si radoholičar, potpuno predan svom zanatu, kada ljudi dobiju neobičan osjećaj da imaš dogovor s đavlom da dobiješ par sati dnevno više. No ipak u svoja standardna 24 i natrpani raspored Andrea je zasadio i nove produkcije.

Tako je prije nekoliko tjedana nastao i remix Mangrooveova Preludija. Tekst Željke Veverec i aranžman Tonija Starešinića dobio je preinaku u neobičnoj kombinaciji, nježne vokalne hipnoze s kojom odlutaš u neko kišno sjetno jutro uz neumorni beat koji drži vječno goreću baklju optimizma. Sljedeći u remix red stao je Alex Lario za novi facelifting trake "Time Against". New Violence Records tako izdaje tech house traku koja te stavlja ravno usred žiže večeri na metronomu, kružeći oko centrifuge od 123 BPM-a. Za matični label koji vapi za izbavljenjima zvukom Save Us, izašao je tako remix Brian Cidove "Division" trake.

No kako krajevi obično nose nešto više saharoze tako kao finalno izdanje 26. rujna izlazi i vlastiti EP "Over & Over" kojim se ponovo vraća u njedra New Violence Recordsa. Naslovna trake sasvim je u house domeni, topla i pitka, duboka i zarazna s nekoliko malih posveta prošlim klasicima koji novoj traci daju dozu osjećaja kao da ste se već negdje upoznali. "July Forth" traka koristi jednako tako pokoju regresiju unazad no sasvim je suvremena perkusivnim driveom i vokalima koji su se uklopili kao da su te riječi oduvijek trebale biti ovdje. Kao posljednji dio EP-a stižeš u "Toronto", klasični deep house biser one dubine koja se pravilno osjeti tek s krive strane ponoći.
 
EP su već zasvirali i podršku iskazali Pig&Dan, Nick Warren, Roger Sanchez, Silicone Soul, Henry Saiz, Aidan Lavelle, Cevin Fisher, Danny Tenaglia, Philipp Straub, ONNO, System2, Piemont, Caleb Calloway, AGENT, Junior Gee, Kiss FM, a da se pridružiš ovoj ekipi izvoli, play samo čeka niže.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2