Skip to main content
  • Jamie Lewisa

Drugi studijski album Jamie Lewisa – Flashback

Jamie Lewis, pionir elektronske glazbe u Švicarskoj, DJ, producent, remixer, vlasnik labela Purple Music i jedan od nekoliko DJa na planeti koji su svirali na Madoninom after partyu u Barceloni 2001.

Piše: 

Naslovna foto

Jamie Lewisa

Upravo slavi dvije dekade karijere iza koje stoji osobit učinak u DJ-ingu, remixiranju ili produciranju. Flashback je njegov drugi studijski album koji se čekao punih 9 godina (prošlo izdanje "For You" bilo je 2001.g.). "Flashback" donosi trostruki CD paket od 30 nemixanih pjesama, produciranih, remixiranih i masteriranih od strane Lewisa. Stilski bismo to mogli opisati kao mješavinu house, pop i disco glazbe.

O Jamie-u smo mnogo pisali u prošlosti kad je bio čest gost zagrebačkog Gallerya i vodičke Haciende. Sjećamo se njegovih i dan danas rado slušanih kompilacija "My Girlfriend is out of Town" koja je došla do 4. izdanja.  Kroz 20-godišnju povijest Jamie je remixirao uratke nekih najpoznatijih svjetskih etiketa. Tu se spominju Defected, Universal, Mn2, Milk&Sugar i Clubstar, a od etiketa za koje producira u novije doba spomenimo UMM Records i Definitive Rec.

Tijekom karijere za svoj label Purple Music izbacio je dosta hit singlova producirajući sam ili u suradnji s popularnim producentima. Purple Music i Jamie su 2004. i 2005. bili nominirani za najbolje producente na House Music Awardsima. Izdao je preko 20 CD kompilacija, a ovo mu je drugi studijski album.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop