Skip to main content
  • 15.12.2016.

Enzo Siragusa i FUSE – vrhunci 2016.

Sicilijanac baziran na pločnicima Londona cosa nostru, vendete, sileđijke i otoke zamijenio je svjetskim podijima.

 
Od klinca koji se šuljao na raveove, preko rezidenta čija sjajna nova fuzija zvuka je odzvanjala zidovima kultnog londonskog kluba 93 Feet East, do vlasnika labela koji izdaje neobičan dub-house hibrid, Enzo je trudom i radom stvorio čitavu jednu novu kulturnu nišu i potpuno novi pojam u konsenzusu party rječnika "Fusic". Domaće, na hrvatskom tlu uzgojene, uši su instituciju londonskih noći kroz godinu lovile na Hyte-u u Zadru i na Fuse pozornici glazbenog cvijeta Sonusa
 
No zahvalnost kada retroaktivno baciš oko na ono što si ostavio iza sebe u progresiji vremenske linije je jedan od esencijalnih elemenata zadovoljnog života pa je Enzo tako preko ramena pogledao u godinu na izmaku i istakao neke od najvećih stvar koje su obilježile ovu putanju oko osobne nam zvijezde. Pa kako su FUSE i gospodin Siragusa upisali u životopise velike stvari naći će se ponešto od svega, od izdanja, preko FUSE rezidencije u ibiškoj Amnesiji, FUSE 8 turneje i Essential Mix-a.

 
Essential Mix je postao okosnica definicije umjetnika kao odraslog, zrelog i punokrvnog pa je baš jedan takav mix izašao 19. studenoga na BBC Radio 1 valovima a sasvim si slobodan do 18. prosinca streamati ga ovdje.
 
Zadovoljstvo nije izostalo ni po izlijevanju RA Top 100 DJs ljestvice na kojoj se našao drugu godinu za redom. Pod zastavama truda i radoholičarski nastrojene ljubavi popeo se za 26 mjesta, smirivši se na broju 36.

 
Ibiza je jedno od onih mjesta koje ne prestaje plesati, a plesalo se time jače što su se FUSE London eventi sljubili u kolaboraciji s HYTE-om, čiji izdanak si lovio i u Zadru, nebi li plesačima ponudili petodijelno uživanje ju glazbi, čiju fantastičnu reviziju je ponudio i Resident Advisor.
 
Kada smo već kod medija, specifičnu pažnju sicilijansko-londonskoj sili posvetio je i globalni magazin XLR8R koji se u uputio u London kako bi istražio tajne iza uspjeha branda, o čemu možete slobodno pročitati koji redak ovdje, a nije izostao ni MIxmag-ov "In Session".

 
Fuse je ujedno proslavio i peti rođendan postojanja punopravnog labela, ali ujedno i 8 godina u vrhu londonskog noćnog života prikladno nazvanom turnejom FUSE 8, koja je prošla kroz osam velikih gradova i u njima lociranih klubova –  Naples: Living, Basel: Nordstern, Leeds: Mint Club, Amsterdam: Warehouse, Elementenstraat, Berlin: Hoppetosse, Paris: Rex Club, Rome: GOA Club, London: Village Underground – čiji maratonski rave na brodu u Berlinu je popratio i Pulse.

 
Godina nije ostala ogoljena ni za izdanja od kojih je vrijedno istaknuti, s Fusea izdane, Sanctuary EP, FIVE-1, dostupan samo na vinilu, Hard Steppers, i s Desolata rođeni LIVIO & ROBY PHANTOM CIRCLE LP.
 
Krajevi godine su neobična magična mjesta, platoi s kojih vidiš bolje, uočavaš rezultate truda, predanosti, i discipline. Na jednom mjestu sakupljena sjećanja postaju tvoja osobna medalja i plaketa toga da je vrijedno svega što si u to uložio. Nadamo se da ćete iste stvari vidjeti i u svom retrovizoru 2016.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk