Skip to main content
  • 25.07.2016.

EXIT ekipa stvara novi festival u Hrvatskoj!

Dame i momci koji su pogonsko gorivo EXIT teama okupili su se u Novom Sadu na konferenciji za novinare i najavili prekrasnu novost koja te tjera da se smijuckaš oko glave.

 
Ekipa koja stoji iza višestruko nagrađivanih Exit i Sea Dance festivala počeškala je tjeme, razmislila kako stvari mogu biti veće, bolje i glasnije i kao rezultat rađa se suradnja s gradom Umagom i tvrtkom Istraturist Umag d.d. Osnivač i direktor Exita, Dušan Kovačević, upravo je podsjetio da je Exit bio ključni momenat koji je nakon ratova devedesetih na jednom mjestu okupio mlade iz regije umorne od zamjeranja i mržnje.

 
Dušan napominje: “Postoje već desetljetne veze između Vojvodine i Istre i odlična suradnja u ekonomskom i kulturološkom smislu, i vjerujemo da će ovaj projekt predstavljati krunu te suradnje. Povezivanje regije je dio naše društvene misije, i osnova na kojoj je EXIT i osnovan. Ovim je Umag uvršten među gradove EXIT-ove regionalne festivalske mreže, što će dodatno ojačati naš cilj – a to je pozicioniranje regije jugoistočne Europe kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam na svijetu.”
 
U nove pobjede povezivanja Balkana Exit je krenuo 2014. organizacijom prvog Sea Dance festivala u Budvi, i prethodne godine uslijedio je i Revolution Festival u Temišvaru, a svježa stepenica označena je najavom plesnih gušta u Umagu krajem svibnja 2017., kao otvaranje umaške festivalske sezone. Direktor Istarturista Ronald Korotaj komentirao je novi projekt riječima: “Veza između Istre i Vojvodine veoma jaka i postoji dugo. Imamo zajedničku kulturu, razmišljanje i otvorenost. EXIT tim ojačat će ovu vezu muzikom, ljudima, atmosferom i svim onim što nosi jedan takav festival”.

 
Pa eto dragi naši, podignite koji puta ovoga ljeta čašu za nove i zanimljive priče koje će se rasplesti na domaćim festivalskim putima pod dirigencijom teama koji ti pruža izlazak iz briga na pozadini soundtracka najboljeg što elektronika ima za ponuditi. Do narednog ljeta, uživaj u svakom danu ovoga koje živiš. Nikada više nećeš biti tako mlad!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk