Skip to main content
  • alt
  • 12.02.2015.

Frankie Knuckles i “skladište” rođenja housea dobivaju film

Nakon što Grammyji ovoga vikenda nisu mogli proći bez odavanja počasti velikanu kojeg je glazba izgubila u godini iza nas, kum housea biti će ovjekovječen i na velikom platnu. 

 
U filmu  koji će se baviti legendarnim klubom iz 80-ih u kojem je sve započelo, The Warehouse, redateljsku palicu preuzima Robert Teitel, rođen i odrastao u Detroitu. Teitel će na ovaj način odati počast ulicama grada koji ga je odgojio i ispričati priču o protodanima housea kroz oči vlasnika Warehousea, Roberta Williamsa, i Frankiea Knucklesa.

alt

 
Robert je u pressu vezanom za film izjavio : “Odrastajući u Chicagu uvijek sam znao za Warehouse i njegovu vazu sa house/dance glazbom. Ono što me začuđuje je to da je ono što je započelo samo kao hir u malom klubu u Chicagu kasnih 70-ih evoluiralo u najveći glazbeni žanr na svijetu.”
{youtube}JBXfyCXlzz0{/youtube}
 
Ovaj hvale vrijedan pothvat biti će lansiran na golemom partyju 31. ožujka, točno na godišnjicu Frankiejeve smrti i pomoći će sakupiti sredstva za Frankie Knuckles fondaciju. Nikoga od nas neće pamtiti po tome koliko je dugo živio već po onome što je ostavio iza sebe, a Frankie je svijetu dao mnogo.
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk