Skip to main content

Glasaj – Awakenings u potrazi za 100 ultimativnih techno klasika!

Mnogo stvari budi spavaće kroz život – može biti osoba, poljubac, fotka, događaj, mače… ili ritam. Društvu pašeš kao uspavan i miran konzument koji slijedi njegova pravila. No umjetnici znaju svrhu pravila od početka.

 
Neki ljudi nisu nikada zaspali, svaki dan je manifestacija budne interakcije sa svijetom, neki se nikada neće probuditi i postat će poprečni presjek svega što društvo od njih želi kao poslušnih pijuna demokracije. Neki nikada ne lijegaju nego noći poklanjaju nečem drugom, osjećaju se mnogo komotnije u mraku zagrljeni glazbom no na sunčevom svjetlu koje je samo nužna čekaonica naredne noći uz nezaobilazno klanjanje bogovima kofeinskih para. Awakenings zato stoji za one koji ne spavaju, za one perpetualno probuđene somnabuliste i one koji se žele probuditi. 

 
Renomirani globalni party, s 20 godina pod pojasom, tako uskoro slavi godišnjicu i poziva sve one koji na crtu nacionalnosti upisuju "plesač" na glasanje za ultimativne techno trake svih vremena. Ova toplista biti će organska, sastavljena od plesača za plesače, vox populi jedne ere. Glasovati možeš od 1. do 16. veljače, a odvija se u prstenu preko 1000 traka koje su u užu selekciju izabrali novinar Atze de Vrieze i radijska ličnost René Passet uz pomoć Jorisa Voorna, 2000 and One i Barta Skilsa. Svi koji glasuju ujedno ulaze i u bubanj za nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti ulaznice za 20 godina Awakeningsa u travnju tijekom uskrsnog vikenda, a svoj vox daješ ovdje.
 
Rezultati će biti objavljeni u knjizi ‘Awakenings – 20 Years of Techno’, retrospektivi koja se proteže na preko 600 stranica sastavljenih od iste ekipe iza dance biblije 'Mary Go Wild'. Uz toplistu, knjiga će sadržavati intervjue s umjetnicima kao što su Adam Beyer, Sven Väth, Jeff Mills, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner i Secret Cinema, anegdote i statistike iz dvadesetogodišnje povijesti plesnjaka Awakeningsa i stotine fotografija sa samoga festivala i iz Gashoudera, NDSM-a, Rotterdama i Eindhovena, a na policama će se naći 13. travnja.

 
Prvi ikada održani Awakenings udario je val buđenja u ožujku 1997. kombinacijom visokokvalitetne produkcije i najboljeg od nizozemskog techna. Milijun posjetitelja kasnije, sada drži korilo kao najveći globalni techno party koji privlači posjetitelje iz preko 80 svjetskih zemalja. Veliko slavlje dvije dekade na sceni biti će obilježeno serijalom od pet partyja na kojima će se, između ostalih, tijekom beskonačno plesnog vikenda za pult parkirati i Derrick May, Joris Voorn, Ricardo Villalobos, Len Faki i Pan-Pot.
 
Više infa grabiš na digitalnoj lokaciji službenog weba, baciš se na Spotify ili se pak upišeš na listu za prednarudžbu literarne reminiscencije ovdje. Imaš još tjedan dana za glasanje, nemoj propustiti svoju priliku da doprineseš jednom fraktalu techno povijesti. Enjoy!
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop