Skip to main content
  • 9.04.2016.

Hrvatske Techno strasti dobivaju drugu decimalu!

23. svibnja prethodne godine radio valovima se prvi puta prelila u potpunosti na techno nastrojena strast. Strasti su ono zbog čega je život vrijedan življenja.

 
Duboke, iskrene i svekonzumirajuće, ono su zbog čega ljude, mjesta i događaje voliš više, ono su što svakom geeku daje esenciju njegove geeknosti, onaj prekrasni optimistični zarazni entuzijazam. 
 
Nosioc jedne od ovih emocija upravo je i domaći beat majstor, ljubavnik techna, znalac podija i gospodin sasvim predan ideji promoviranja domaćih vještina pred uhom svijeta, Ivan Gajzer, koji je tvom techno alteregu poznatiji kao Indy Slide. Radio je kao primarni medij ujedinjavanja techno plemena u počecima služio kao veliki element kucanja srca zajednice. Sjedio si sam u sobi i slušao tonove osjećajući nevjerojatno jako prisutnost svih ostalih koji u ovom trenu rade isto, istodobno ugodno odvojen u svojim vlastitim razmišljanjima i nevidljivom niti radio vala povezan sa svima onima u kojima gori isti plamen.

 
Indy je tako uzeo strasti, kvalitetne ljude i njihov rad, okupio ih pod jedan kišobran i krstio novo elektroničko plovilo jednostavnim nepretencioznim nazivom TechnoPassionCroatia.  Cilj je plemenit i važan tj. poslužiti kao megafon koji će kroz gostujuće mixeve predstaviti hrvatske DJ-e, live actove i producente onima koji svoje zore čekaju izvan granica Lijepe Naše. Prvi tonovi odjeknuli su na mađarskoj radio stanici Art Style: Techno, koja nastaje kao produžetak istoimenog časopisa i na njegovim temeljima izniklog labela.
 
Na inauguraciji strasti su se razbuktale uz DJ Ogija, Tea Zvera i Tea Haroude, da bi posljednji mix bio onaj samoga Ivana. Kako je bilo i planirano, nastavilo se jednako jako svakoga mjeseca i sada stojimo oko u oko s prvom jubilarkom koja stiže 12. travnja pod nazivom TechnoPassion episode 10 SPECIAL EDITION. Ovo jednomjesečno techno utočište fino obrazovanom gladnom uhu do sada je ponudilo velike i one koji će to tek postati unutar naših granica pa si u prostore sebe mogao pustiti ekipu kao što su DJ Ogi, Teo Harouda, Exetra live, i1 Ambivalent, Pero Fullhouse, F.O.R.M live, Silvio Jadranić, Nicolas Koll, MIA., Milex, Eggy, Teychee, Royal Assasin, Posljednji Odmetnik…
 
 
No jubilarka stiže s pomalo drugačijim konceptom. Indy je sakupio svoje znanje i snage i udružio ih s beogradskom Djane i producenticom Sugar Lobby te su za 12 sati vrhunskog underground techna potegli ne sve strane svijeta i okupili internacionalne lineupaše. Tako gostujući mixevi stižu iz ovih tabora:
 
Modular Systems (Njemačka)  [live act], Wyndell Long (SAD), Brian Hyland (Irska), Lag (Srbija), Mostafa Onsy (Egipat), Andy Rodrigues (Portugal), Goran Kan (Makedonija), Mihajlo (Srbija), Abakbeat (Slovenija), Royal Assasin (Hrvatska), a višnja na vrhu biti će i mixevi samih organizatora. Nakon jubilarke sada kada možemo i znamo više suradnja Ivana i Sugar Lobby se nastavlja i underground techno širi prsten sjajnosti i na susjedne nam zemlje.
 
Stoga sparkiraj čekić, nakovanj i stremen 12. travnja na Art Style: Techno radio frekvencije točno u podne, a ako kojim slučajem nisi mogao očistiti raspored sve što si propustio iznova možeš poslušati na službenim Soundcloud, Mixcloud i Youtube kanalima radija, uz omogućeni download. Bez strasti ništa nema smisla, ni ljubav, ni život, ni techno! Slušamo se skoro i hvala svima koji su proveli vrijeme u eteru uz TechnoPassionCroatia! Tek počinjemo i sjajne stvari još leže na horizontu!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2