Skip to main content

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo ElectroCRO 2017. natječaj

Riječ natječaj sama u sebi u korijenu ima ugrađen modalitet natjecanja kao onaj koji priziva usklik – "Neka pobjedi najbolji!". Pa ako se takvime vidiš, natječi se!

 
Kako su skladatelji Hrvatske pod kapom jednoga društva odlučili poduprijeti sve oblike glazbenog stvaralaštva tako je na red došlo i ono "s područja klupske elektroničke glazbe", ne bi li "stimulirali kvalitetu i izvrsnost". Pod stimulacijom naravno misle na šuškavu, novčanicima nastrojenu, stimulaciju. Cilj je novčano poduprijeti hrvatsko elektroničko stvaralaštvo i to na način citiran iz točke tri natječaja:
 
"3. Cilj iz članka II. ostvarit će se:
– Sufinanciranjem postojećih umjetničkih relevantnih festivala, događanja, projekata i natjecanja koji u zemlji i/ili inozemstvu promoviraju glazbu hrvatskih skladatelja koja je predmet ovog Natječaja.
– Sufinanciranjem novih projekata ili natjecanja koja rezultiraju dodjelom nagrada i/ili značajnijom promocijom u zemlji i/ili inozemstvu i/ili objavom novih skladbi hrvatskih skladatelja klupske elektroničke glazbe.
– Dodjeljivanjem sredstava autorima/glazbenicima/DJ-ima za sudjelovanje na glazbenim manifestacijama u zemlji i inozemstvu, a da se njihov repertoar za tu prigodu u značajnoj mjeri (50% i više) sastoji od klupske elektroničke glazbe hrvatskih skladatelja čija su djela prijavljena pri HDS ZAMP-u."

 
Kako bi se prijavio potrebno je da budeš član HDS-a ili pak imaš važeću licencu pri HDS ZAMP-u, a radi li se o festivalu ili manifestaciji, a ne privatnoj osobi, barem jedan od čeonih ljudi treba ispunjavati navedene uvijete.
 
Pa imaš li projekt, misiju, želju, ideju i volju fino sjedneš i sastaviš umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta i do 30. studenog ga, s naznakom "Za naječaj ElectroCRO" šibneš na adresu "Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb". Nagrade će se naposljetku, po razmatranju svih pristiglih materijala, raspodijeliti na ne manje od 2 i ne više od sedam projekata i to iz fonda od 35.000,00 kuna. Odlučiš li se prijaviti i biti golub pismonoša ili sova iz Hogwarthsa dobrih vijesti za nekog kolegu ili kolegicu, nokte možete gristi do 12. prosinca, kada će povjerenstvo donijeti odluku. 
 
Eto ga, ako si baš tražio novi projekt, svjestan si da imaš nešto dobro i kvalitetno i jedino što ti fali za realizaciju je da te posjeti dobra vila keša – okušaj sreću i sretno. Puni tekst natječaja u 10 točaka osjeti se slobodnim pročitati na službenim stranicama Hrvatskog društva skladatelja ovdje. Sretno i muze bile s vama!
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2