Skip to main content
  • 15.11.2016.

Ibiza imala najveću godinu do sada!

Koliko veliku točno? 7.1 milijuna pari stopala veliku!

 
Otok bijelog pijeska koji je prije nekoliko desetljeća lansirao karijere velikih, sada globalno priznatih, umjetnika i klubovima koji su nicali uzduž i poprijeko vodene fronte zadužio je svijet stvarajući jedno cijelootočno svetište novoj glazbi i novom zvuku koji se tek rađao, a ove godine objeručke je primio 7.1 milijun turista do sada. Turisti naravno dolaze zbog raznolikih razloga, no glazbeni turizam ostaje konstantni najčvršći temeljni stup ekonomije španjolskog otoka.
 
Diario De Ibiza prenio je točan broj službeno registriranih gostiju koji, od siječnja do listopada, iznosi 7,109,115. Ovo označava rast od 14.6 % u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a direktor turizma na Ibizi objašnjava ovaj skok velikim porastom posjetitelja u onome što se do sada smatralo "uglavnom izgubljenim mjesecima", kao što je to bio listopad, koji je u posljednjoj dekadi 33% bolje popunjen.

 
Juanjo Riera, načelnik Ibiške Federacije Hotela napominje kako je brojci pomogao i tzv. "posuđeni turizam", jer otok postaje destinacija i za turiste koji obično posjećuju sjevernu Afriku ili Tursku, ali sada nisu zbog sigurnosnih problema, pa napominje kako se ne bi trebalo previše zalijetati jer su ovo "iznimne okolnosti" koje su dovele do povoljnih statistika.
 
No čini se da je Ibiza ipak isplivala na vrhu pred kraj godine iako je na klupskoj sceni sonornog pijeska vladao košmar, s policijskim racijama u Amnesiji, Spaceu, Pachi i Ushuaii, zatvoren je beach bar Lips, a DC-10 sankciniran na partyju zatvaranja zbog previsokih razina buke. No ipak, čini se da se lijepe i pozitovne stvari zaista ponekad rode iz kaosa. "Iznimne okolnosti" ili ne Ibiza je ipak pokazala da još uvijek ima srca. 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk