Skip to main content
  • alt
  • 30.09.2014.

Jeff Mills opet vrti (ovoga puta filmsku traku)

Iako je na ovom planetu već preko polovice stoljeća legenda detroitskog zvuka i dobri duh techno scene, Jeff Mills, ne pokazuje nikakve znakove posustajanja.

 

Što se dogodi kad kreativnom majstoru turn tableova i zaljubljeniku u zvuk i život date odriješene ruke kao što je to učinio L'Auditorium Louvrea u Parizu? Mills za svoju rezidenciju tamo priprema iznenađenje koje će nam svima uljepšati proljeće 2015.

Radi se o konceptualnom dugometražnom filmu naziva „From life to Death and Back“ kojeg je sam Mills napisao i ujedno će se pojaviti i u ulozi naratora i režisera a istraživat će egipatski pojam hoda kroz avanturu života, smrti i zatim ponovnog rođenja ili reinkarnacije. Reinkarnaciju bi na našem jeziku nazvali ponovnim umesenjem i drago nam je da je Mills svojim projektom stavio malo mesa na kulturni kostur nadolazećeg proljeća i pokazao da elektronski glazbenici nisu samo partijaneri koji odbijaju odrasti već majstori svih zanata i da se njihovi talenti prelijevaju preko kuija u koje ih želite svrstati.

Leđa o leđa s ovim filmom izlazi i nastavak poznatog DVD –a njegovih live performansa iz 2004. godine „The Exibitionist“, a novi će jednostavno i nepretenciozno biti nazvan „Exibitionist 2“. Stoga ako se ne možete zasiti majstorstva s kojim gospodin Mills stvara svoju glazbu preporučamo isječak iz prve runde egzibicija.

Stisnite play, zatvorite oči, zanjišite se i ostajte nam pozdravljeni scenoljupci.

{youtube}vtw2-kL32YM{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2