Skip to main content
  • gramofon

Kako je vinil osvojio CES 2016 konferenciju

CES se održava svake godine u Las Vegasu okupljajući zainteresirane za biznis, inovacije i tehnologiju namjenjenu širem tržištu. 
 

Piše: 

Naslovna foto

gramofon
Pomalo je neobična činjenica da su i Panasonic i Sony ove godine na CES-u fokusirali svoja dostignuća i prezentacije na gramofone. Iako, s obzirom na rastući trend kupovine vinila i DJ-inga, ta činjenica zapravo i nije preveliko iznenađenje. 
 
Panasonicov Technics SL1200-GA oduševio je sve prisutne, a pogotovo fanove legendarnog brenda. Ovom je prigodom obilježio i 50. godišnjicu, a njegov novi gramofon može se pohvaliti luksuznim dizajnom i materijalima, te dobro promišljenom inovacijom

tech

 
Sonyjev crni PS-HX500 zauzeo je brojne naslove izvještaja s njihove press konferencije, impresionirajući svojom mogućnošću da presnimava albume u audio fileove visoke kvalitete. To će omogućiti audiofilima da 'backup-aju' svoju kolekciju i preslušavaju digitalno, čime stari vinili dobivaju novu dimenziju i premošćuje se jaz između zvuka vinila i digitalnog zvuka

sony

 
Ovo nisu bili jedini gramofoni predstavljeni na CES-u 2016. Nekoliko manjih proizvođača također je predstavilo svoje nove proizvode.

Crosley Radio predstavio je svoju, nešto pristupačniju, vintage varijantu gramofona u raznim bojama. Ova je tvrtka djelomično zaslužna za jedan od prvih jeftnijih radija iz 1920. godine, imena 'Harko'. Osamdesetih godina posvetili su se proizvodnji retro radija i džuboksa, a danas predstavljaju simpatične prenosive gramofone koji se mogu kupiti u hipsterskom dućanu Urban Outfiters za otprilike 70-80 funti. Iako, kako prenosi magazin WIRED, zvuk podsjeća na nešto bolji zvučnik na mobitelu. 

gr

 
Koji biste vi odabrali?
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop