Skip to main content
  • alt

Kalypso imao najuspješniju sezonu u gotovo 3 desetljeća

Hej Sceno! Koliko već postoji Kalypso? Punih 28 godina scenoljupče!

 
Upravo ovim impresivnim zaposjednjem vremenske traje u doba kada se klubovi pale i gase čini ga jednim od najstarijih beach klubova jugoistočne Europe. Dječje bolesti i nesigurnosti je prebolio i dere jači nego ikad.
 
Friško preuređen, inkorporiran u šumski ambijent i s zvijeri od sound systema Kalypso je imao najuspješinju sezonu od otvaranja. Započevši Zrće Spring Breakom s talijanima koji se vole smatrati stanovnicima drugog planeta, DJ’s From Mars. Od tada pa do današnjeg prvog jutra rujna gotovo da nije bilo pauze između festivala i koncerata. 

alt

 
U sklopu kluba nalazi se i restoran ogladnite li, atraktivna pozornica usađena u golemu drvenu skulpturu, 9 šankova uključujući i wine & champagne bar, te juice & smoothie cocktail bar, pa zatim giftshop, fast food kutak, plesni podij, iznad kojeg preko cijelog kluba most povezuje V.I.P. prostor i restoran, brojne platforme za Go Go plesačice, te klimatizirani backstage apartman za izvođače s direktnim ulazom na glavnu pozornicu kluba.
 
Kalypso je i ove sezone bio jedan od domaćina popularnog britanskog Hideout Festivala, koji se održava na čitavoj plaži i privlači na otok Pag preko 15.000 posjetitelja. Na Hideoutu nema stajanja, dnevni tulumi traju od 13:00h do 20:00h, a noćni od 22:00h pa sve do ranih jutarnjih sati. Prvi dan festivala, u klubu Kalypso su nastupili rezident DJ-ica Ibiza Rocks – Nicola Bear i britanski majstori Drum & Bassa – North Base popodne, pa Death on the Balcony, Jaymo & Andy George, Darius Syrossian i Zutekh DJs tijekom noći. Preostale dane publiku su oduševili i Arkice, TCTS, Justin Martin, Hannah Wants, DJ EZ, pa Mike Jones, Joy Orbison, Scuba i Nina Kraviz, pa Keri Chandler, Last Magpie i George Fitzgerald, a festival je završio After party maratonom od 06:00h do 12:00 uz sjajnog Setha Troxlera.

alt

 
Uslijedio je Hard Island Festival privlačeći avanturistička stopala iz SAD-a, Brazila, Izraela, Australije, a i drugih krajeva svijeta u potrazi za zaraznim hip-hop i r’n’b ritmovima, nakon kojeg je na popisu bio jedan u potpunosti estrogenom napucani festival u kojem su žene preuzele svijet Allure Music Festval.
 
Inače, svaki dan goste kluba Kalypso zabavlja odličan resident DJ Bronxwon. Svake se srijede u popodnevnim satima u klubu za vrijeme Afterbeach Party-ja održavao i Foam Pool Party, a svakog je ponedjeljka Kalypso predstavljao svoj najatraktivniji program, mističan glazbeno scenski spektakl pod nazivom “GOA – Garden Of Art”. Na GOA programu nastupile su po više puta Miss B. Jones (Pacha Ibiza tour resident DJ) i Miss Marien Baker sjajnim future house setovima, a najatraktivnije GOA gostovanje bilo je tijekom Stereoforest festivala, kada je nastupio švedski house duo Dimitri Vangelis & Wyman.

alt

 
Tjedan dana prije Stereoforest festivala, Kalypso je je ugostio jednog od najtraženijih europskih DJ-a, gostovao je švicarski producent i DJ, autor mega-hitova “Welcome to St. Tropez” i “Ma Chérie”, DJ Antoine. Upravo Stereofest bio je prvi festival u samostalnoj organizaciji Kalypsa. Uz već spomenuti GOA program u sklopu festivala se održao i “Color Sensation” po uzoru na indijski festival boja Holi. Kao headliner ugnijezdila se, globalno popularna nizozemska DJ zvijezda R3hab, a spektakularno zatvaranje festivala odradio je Deorro, potpisnik Ultra Recordsa, meksičko-američka DJ zvijezda, koja se na kraju 2014. godine našla na kao novo ime na prestižnoj DJmag-ovoj ljestvici top 100 DJ-a na visokom 19. mjestu. kao pult podrška tu siu bili i Justin Prime, Marien Baker, Joe 2 Shine i DJ Daisy.
 
Zatim je zaurlao Barrakud i naposlijetku smo nedavno ispratili Sonus koji je Pag blagoslovio s 150 000 partijanera raspršenih po beach sestricama Aquariusa i Papye.
 
Do nekih novih ljeta, novih festivala, novih provoda, ljubavi i strasti pod paškim zvjezdanim nebom, Kalypso se zahvaljuje svima koji su stvarali sjećanja unutar njegovih zidova i poziva na reprizu 2016.! Mirno vam more i glasne noći!
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop