Skip to main content
  • 13.01.2017.

KS Promo: Morphi5 i karlovački techno

Još jedan novi vjetar u jedrima KS Proma stiže nam s karlovačkih pločnika, a alias krije Luku Galovića.

 
Morphi5 nomenklatura sugerira promjenu, mutaciju, varijabilnost oblika koji ipak zadržava svoju esencijalnu centralnu os struje strasti. Ista materija manifestira se kao više, kao uvišestručavanje.

 
Za Luku već rano djetinjstvo donosi vezanost uz ton. Uloga roditelja je obratiti pažnju na talente i interese s kojima ti je dijete stiglo, plakati malo u špajzi kada je nemoguće i tada se sabrati i pružiti mu sve što možeš. Pa je tako djetinjstvo provedeno u prostorima glazbene škole. Glazbeno nastrojeni klinac odrasta u mladog čovjeka koji je kosti, tetive, vještine i glasnice sparkirao u nekoliko karlovačkih bendova i paralelno sklada, piše tekstove i aranžira vlastite skladbe, a rock i metal simultano žive u fokusu s elektronikom.
 
Svi imamo svoje prekretnice, skretišta koja mijenjaju put i oblikuju život nanovo pa je za gospodina nam Galovića to bio Valkana Beach Party 2002. koji je inicirao stvaranje prvih demo traka. Proces stvaranja prvog demo CD-a otvorio je ujedno i nove prostore interesa i uz posao ton majstora po nekoliko klubova sirenski zov produkcije iza kulisa postaje sve glasniji. 

 
2012. ozbiljnije shvaća svoju ulogu iza pulta i priključuje se karlovačkoj udruzi koja slavi urbanu kulturu i glazbu, Infinitum, i za ovim obiteljskim stolom pronalazi kao svoje mjesto na krivulji dinamičnog techna koji tu i tamo ljubuje s natruhama tech housea, a nova zima donosi i toplinu otvaranjem pregovara s "Decoded Recordsom" koji će izdati i prvi službeni singl.
 
A ti dragi naš, drži oko i uho na mladim ljudima koji će odrasti u čuvare onoga što voliš u narednim desetljećima, daj podršku i uživaj! Lijepe stvari eksponencijalno rastu kada su podijeljene s kolektivom.
 
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop