Skip to main content
  • alt
  • 2.03.2015.

Lasersko precizni njemački techno Bena Klocka

Precizno poput metronoma, dosljedno, neumorno, jednako jako i entuzijastično kao i prvoga dana kada je zavrtio, Ben Klock nastavlja dalje.

 
Njemački majstor techna kamenog lica i vlasnik vlastitog labela Klockworks bez sumnje je jedan od glavnijih igrača na techno sceni u posljednjem desetljeću. Rođeni berlinčanin čest je gost u Berghainu, s kojim je simbiotski oblikovao svoj specifični zvuk u međuigri prostora i onoga što funkcionira iza ovih zidova.

alt

 
Njegov techno ispunjen je hipnotičkim, dubokim i teškim beatom koji te povuče za sobom kao onaj tren kada stojiš u vodi do struka i val se krene povačiti unazad. Izdanjima na  Ostgut Ton labelu i estetikom vlastotog labela izgdradio si je internacionalni ugled već prvijencem, albumom “One” i usjekao se kao onaj koji donosi novu esencijalnu definiciju techna slobodnog od nostalgije i sjete, ali zato nakrcanog konzistentnom napetošću i dinamikom no bez žrtvovanja senzibiliteta koji biste, začudo, prije očekivali od housea.
{youtube}I7YlQtMLTPM{/youtube}
 
S industrijski čistim beatom i reskim melodijama kojima te veže za podij, Ben je jedan od onih kojima beat dolazi u potpunosti prirodno. Techno nije posao, techno je stil života.
 
Uz Awakenings, Coachellu, Movement, Field Day, Groove Parade i bezbrojne datume još upisane u pretrpani raspored, Bena ćemo slušati i na Dimensionsu koji se svečano otvara ekspolozijom u Pulskoj Areni 26. kolovoza kao početak glazbenog epa koji se nastavlja na tvrđavi Punta Christo i obližnjem poluotoku Štinjanu, gdje ćeš chillati s pogledom na Brijune. Dok nove glazbene dimenzije ne procure u našu ostavljamo vas s malim nabrijavanjem na ljeto. Enjoy!
{youtube}voKxq4K3xdY{/youtube}
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk