Skip to main content
  • 4.01.2017.

Laurent Garnier dobio orden francuske Legije časti!

Karijere su klizne, opne sugestija koje ćeš, živiš li u 21. stoljeću individualizama i stvaranja vlastitih prilika, vjerojatno nekoliko puta mijenjati tijekom života, no samo ponekad se dogodi da je karijera jednostavno manifestacija sržnoga tebe, da strast postane ono po čemu te svijet prepoznaje.

Piše: 

 
Sumnje su neminovni dio postojanja, no na adresi ljubavi opcija burnouta, zamora ili napuštanja misije jednostavno izaziva toliko duboke tuge da ti je jasno da ne možeš bez onoga što voliš jer bi osjećao kao da tratiš dane. Jedna od ovih sudbinskih linija tako je spojila i gospodina Garniera i note.
 

Photo by Xavier Duquesne
 
Laurent je zaista pravi iskonski DJ, ona stara škola koja je navlačila okolo beskonačno teške kofere i torbe s pločama i radila sve ručno i jedan od onih odgovornih da se ovaj posao krene od marginalne društvene prakse smatrati nečim stvarnim i vrijednim pažnje.

Većinu vremena danas provodi kopajući po opskurnim kutevima mračnih trgovina ploča, završavajući na neobičnoj strani Interneta gdje se skriva još neotkrivena glazba i slušajući što je više moguće od silnog materijala koji mu neprestano stiže. 

 
Iako je ugazio u pola stoljeća na planetu ne posustaje u glazbi no broj gaža je smanjio jer ipak je stariji igrač i sada prihvaća samo stvari koje mu čine neopisiv gušt:
 
"Još uvijek se osjećam dobro, još uvijek vraški uživam u tome u još uvijek se ludo provodim i ne nalazim se isključenim iz igre, i zato i nastavljam, no zato i radim manje." 

 
Preko 30 godina je prošlo od početaka na struju – tri desetljeća rada, truda, užitka, stvaranja, rastavljanja, sastavljanja, istraživanja i pisanja priča. Iako vanjsko priznanje nije potrebna instanca života za one perpetualno inspirirane, svatko od nas ima mali tajni san da će jednoga dana sve ono u što ulažeš energiju i ljubav biti prepoznato kao vrijedno, da će na neki način ostaviti ovo mjesto boljim no prije tebe. Upravo ovim aspektima osobnih postignuća posvećen je i Légion d'honneur, Francuska legija časti koja je najprestižnija nagrada za vojna i civilna postignuća podno Eiffela.
 
Posvećujući ovaj značajan životni trenutak svima onima koji su ga podržavali kroz trideset godina glazbe Laurent je komentirao: 
 
"Duboko sam dirnut što sam primio ovaj francuski orden jer sam služio i branio glazbu koja je originalno morala srušiti toliko predrasuda i izazvala toliko nesporazuma. Ovo odličje nije samo posvećeno mojoj tridesetogodišnjoj karijeri, već je ono za kolektivnu povijest."
 
Garnier se ovim činom naklona jednoj karijeri u žiži kulturnih previranja tako produžuje glazbenim osvajačima ordena iz prošlosti poput Quincyja Jonesa, Boba Dylana, Paula McCartneya and Milesa Davisa, a mi mu čestitamo i želimo da desetljeća koja tek dolaze nadođu bez gubitka entuzijazma.
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop