Skip to main content

Londonska policija zatvorila ilegalni rave u supermarketu!

U tradicionalnoj logici raveova od njegovih iskona kao kontrakulture, prikladno mjesto za rave je bilo koje na kojem ti se pleše, što veće i napuštenije to bolje.

 
Posljednjih 9 mjeseci u zapadnom Londonu u Hounslowu tako stoji zatvoreni Morrisons supermarket. U svijetu filma bi možda postao savršena scenografija za neki horor film uz polumrak, blicajuće neonke i natruhe manije proganjanja kroz redove, ali u realnosti je postao poprište policijske vikend akcije.

 
Subota je bila party dan u kojemu se 1500 ljudi okupilo ne bi li zaravealo u golemom napuštenom prostoru, ali ideja sjajnog spontanog provoda je pala u vodu kada je osiguranje koje čuva objekt pod opsadom ravera pozvalo policiju. Osiguranje se na lokaciji nalazi od prethonoga utorka kada su pozvani zbog squatera koji su okinuli alarme, smještajući u prostore supermarketa svoje privremene domove.

 
S obzirom na količinu ravera supermarket je uskoro preplavila horda od 200 policijskih službenika opremljenih kacigama i štitovima, spremnih za sraz s okupljenima pokaže li se potreba, no sve je difuzirano mirno. Party koji je započeo sat prije ponoći zatvoren je do pola tri u nedjelju ujutro, a svu glazbenu opremu s lokacije zaplijenila je metropolitanska policija. Situacija se završila bez i jednog uhićenja i bez i jednog ozlijeđenog sudionika, tako da su jedinu štetu pretrpjeli DJ-i ilegalnog ravea koji su ostali lakši za nekoliko komada opreme.

 
Bez dozvola, bez ljutnje i bez nasilja. Mladi su jednostavno radili ono što mladi žele, policija je jednostavno radila svoj posao. Tko zna, možda zatvoreni Morrisons s podzemnim vodama koje privlače toliko partyjanera i prikladnim prostorom negdje u budućnosti bude prenamijenjen baš za noći pod strobom.
 
hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2