Skip to main content
  • Slam
  • 3.12.2010.

Memoari iz britanske Haciende postoje još samo na internetu

Škotski techno dvojac Slam napravili su novi mix klasičnih uradaka iz prvih dana rada legendarne mančesterske Haciende.

Piše: 

Naslovna foto

Slam

 

Tamo se spominju začeci elektronske scene na “otoku” krajem 80-tih godina prošloga stoljeća a jedan od svjedoka je i legendarni Laurent Garnier, koji to na slikovit način opisuje u svojoj knjizi “Electrochoc”.

Kolijevka britanskog noćnog života, Hacienda zapravo se pojavila za vrijeme acid house pokreta. U vrijeme kada je gotovo svaki klub promovirao elektronsku glazbu, mančesterska institucija igrala je važnu ulogu u kreiranju povijesti.

Nažalost klub je zatvoren 1997.g., a Hacienda je sada pretvorena u stambeni blok.

Nedavno je u sjećanje na ovaj klub ponovno pokrenuta web stranica www.fac51thehacienda.com na kojoj se objavljuju interesantni mixevi, a jedan od njih radili su i dvojac Slam. Veterani iz Škotske doveli su acid house iz Haciende u svoj rodni grad Glasgow, a poslije osnovali etiketu Soma Records. Slam još uvijek aktivno sudjeluju na sceni, produciranjem, remixiranjem, organiziranjem klupskih večeri, rezidencijama, svjetskim turnejama i promoviranjem mladih producenata.

Slam su ovom prigodom snimili specijalni mix posvećen zlatnim vremenima kluba Hacienda od 1988. do 1992.g. kada je acid house osvojio čitavu naciju a plesna glazba postala kultura i način života miljuna ljudi. Čut ćete još nešto od chicago housea do eksplozije techna i početaka hardcorea.

Na novoj stranici Haciende naići ćete i na ostale zanimljive mixeve ili setove koje potpisuju A Guy Called Gerald, Riva Starr, Pete Tong, Jesper Dahlback ili bivši rezident Graeme Park. Također šteta je ne pročitati zanimljiv intervju s bivšom glumicom Fionom Allen koja je tamo često zalazila ili pogledati fotogalerije Haciende od samih početaka.

Porcija klasičnih i drugih mixeva nalazi se ovdje.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop