Skip to main content
  • mijau mijau
  • 10.01.2014.

Mijaukanje i jaukanje

Droga mefedron, poznatija pod uličnim nazivom mijau mijau, uzela je novu žrtvu, točnije dio žrtve.

Naslovna foto

mijau mijau
 
Naime, prema pisanju engleskih novina Mirror, 19-godišnjak je nakon povratka s tuluma na kojem je konzumirao mijau mijau odrezao svoj penis, a još prije toga ubo je vlastitu majku. Policija, koju je pozvala ubodena majka, mladića je našla kako visi na prozoru svoje sobe s krvarećim međunožjem. Oboje su prevezeni u obližnju bolnicu gdje su mladiću kirurzi uspješno vratili penis na njegovo staro mjesto.
 
Mefedron  je derivat katinona i metkatinona, stimulans središnjeg živčanog sustava, sličnog farmakološkog djelovanja kao metamfetamin. Prodaje se kao prah za ušmrkavanje ili otapanje u pićima. Sam mefedron najsličniji je ecstasyju, čak se ni kemijski ne razlikuju mnogo. Zapravo je riječ o gnojivu za prihranu biljaka koje se može naći i pod nazivom 4-MMC. Gram se prodaje po 12 eura, a biljke navodno uz njegovu pomoć rastu kao lude. 
 
Mijau mijau prvi je put policija u Hrvatskoj registrirala 1. rujna 2010. godine, a tri mjeseca kasnije droga je i zabranjena. Oni koji je uzmu obično izgube osjet u nogama, srce im počne ubrzano lupati, a nakon sat vremena, kada droga prestane djelovati, padaju u depresiju, paranoju te se javljaju halucinacije. Sudeći po slučaju mladog Engleza, halucinacije su to koje pod svaku cijenu treba izbjeći jer tko zna što ćete svog odsjeći.
wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk