Skip to main content
  • alt

Mills u lovu na UFO

Detroitski vojvoda techno zvuka, Jeff Mills, uvijek gleda u daljinu u istraživanju novih i neotkrivenih zvučnih granica. A kako znamo iz Zvjezdanih staza “final frontier” je upravo svemir.

 
Stigla je najava da je Mills sve bliže prezentiranju novog instrumenta kojem bi na obiteljski ručak došle mahom udaraljke. Koncept instrumenta i njegovo manifestiranje u materijalnom svemiru potpomognuto je suradnjom s audio umjetnikom i dizajnerom Yurijem Suzukijem i nadahnuto svjedočanstvima o viđenju čudnih svjetala ponad L.A.-ja pedesetih godina prošlog stoljeća.
 
Poriv iza ovog projekta je bila potreba da se stvori jedan “poseban i ekskluzivan ” instrument koji će MIlls uklopiti u svoja simfonijska glazbena ostvarenja kao ono nedavno sa Melbourne Symphony Orchestra.

alt

 
Gospodin Jeff nije mogao odabrati boljeg suradnika od Yurija. S pomalo pomaknutom estetikom i entuzijastičnom strašću za istraživanjem i translatiranjem ideja u realnost, Yuri je ujedno već i autor nekoliko neobičnih glazbenih artefakata kao što je ploča koja je s jedne strane vinil a s druge CD ili pak robot koji čita crteže na način da ih pretvara u zvuk. Mislimo da ne postoji ljepši i čišći trenutak umjetničke slobode no eksperimentiranje s nečim što do sada još nije ni postojalo. To je mjesto gdje se rađa pravi flow. Jedva čekamo.
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2