Skip to main content
  • alt
  • 21.02.2015.

Moodymannovo ljeto u Hrvatskoj

Ne znamo koliko vam znači ime Kenny Dixon Jr., ali ubacimo li u opticaj njegov alias Moodymann zasigurno znate o kome se radi.

 
Moodymann je odrastao na plodnom glazbenom tlu detroitskih pločnika. Njegovi koraci odzvanjali su ovim ulicama na putu prema prodavaonicama ploča u kojima je radio i Kenny je eventualno i sam postao jedan od ovih imena na policama. Uhvatio je i rezidenciju u detroitskom Outcast Motorcycle klubu i izdao nekoliko traka za renomirani Planet E Records.

alt

 
Ovaj čudljivi majstor izbacuje specifičan hibrid tech/housa inzistirajući na snažnom povratku korijenima uz elemente klasičnog soula i jazza, basovima tako dubokim da ih osjetiš na koži i beatu kojim gradi priče udarac po udarac.
 
Neke od najpoznatijih traka kojima je osvojio stopala i srca zaljubljenika u glazbu su  “Sunday Morning”, “Shades of Jae” i njegov remix trake Innerzone Orchestra, “People Make the World Go Round”. Album  “Silentintroduction” bio je jedano od najcijenjenijih elektroničkih izdanja kasnih 90-ih.
{youtube}Nnx7c3JgNYk{/youtube}
 
Što Moodymann radi u 2015? Pridružit će se Carlu Craigu na “Detroit Love” Showcseu  na Block Festivalu u Mineneadu, zatim ćete ga moći uhvatiti na Outlooku, na SunceBeatu u Tisnom, ali tech/house detroitčanina možete uhvatiti i na Dimensions festivalu čjie otvaranje će započeti spektakularnim partyjem među dva tisućljeća starim zidovima Arene 26. kolovoza i potoci najboljeg undergrounda ne staju naredna 4 dana. Festivalska mašinerija dugog vrućeg glazbenog ljeta već je u pogonu. Stoga evo još jedna za kraj i enjoy! 
{youtube}hbm9OZHLxQ0{/youtube}
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk