Skip to main content
  • 31.08.2016.

Munja udarila Berghain – ekipa plesala čitavu noć na pomoćnom generatoru!

Neće grom u koprive – no Berghain je ipak druga stvar čini se!

Piše: 

 
Berlinčanin Dustin Zahn podijelio je na svom FB profilu jedan od onih trenutaka koji dobiješ samo jednom u životu i to ako si sretan da su te suđenice posadile na pravo mjesto u pravo vrijeme. Da zaista postoji rola highlighta života koja se zavrti u posljednju uru na planetu, događaj koji se odvio u Berghainu zasigurno bi se našao u špici.

 
Enemy/Arts party u Panorama Baru bio je po Dustinovim riječima najpamtljiviji closing set koji je ikada odsvirao u trajanju od punih 8 sati, no to nije ono zbog čega će staviti uho na ovu stranicu u knjizi svoje osobne povijesti.
 
Najbolje će atmosferu prenijeti možda Dustinove riječi:
 
"Klub je bio krcat u najtopliji ljetni dan, ali oko 22.45 došla je oluja i grom je udario Berghain (Dax J nosi gromove kuda god dođe). Uključilo se pomoćno napajanje, koje je upalilo sva svjetla u klubu i ubilo klimatizaciju. Pet sati su svjetla ostala upaljena i prostor se zagrijavao s ljudima koji su na podiju ludovali s Pär Grindvikovim, sada već legendarnim, setom. Deset minuta prije no što sam preuzeo popravili su situaciju s svjetlima i publika je poludjela.
 
S ugašenim svjetlima preuzela je nova vibra i 3/4 plesnog podija je bilo u toplessu. Nije bilo nikakvog odvajanja klase, spola ili rase; samo koža, ples i sjajna pozitivna vibra. U svim svojim setovima nikada nisam vidio ništa ovakvo iz Berghainove DJ kabine (izuzev snaxa). Hvala svima koji su hrabro izdržali vrućinu i ostali do kasno. I naravno hvala Berghainu i svima uključenima u proces planiranja! Pa do slijedećeg puta!"


Foto: Christophe Gateau / dpa

 
Pa eto, jedan od spontano najboljih partyja na kojem se plesačima pridružila i sama Majka priroda. Za sve one natiskane među val tijela elektroničke hidre na podiju koji su beznadno nepopravljivi lovci na oluje i intenzitet, one koji ne otvaraju kišobrane kada ljetna oluja istrese svoj topli bijes na prolaznike, ovo je zasigurno bio party života, i nadamo se da nije istina da grom nikada ne udara dva puta na isto mjesto. I nebo sluša techno u Berlinu!
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop