Skip to main content
  • hapynovisad
  • 27.06.2013.

Najnaprednije na Happynovisad stageu

I na ovogodišnjem se programu Happynovisad stagea nalaze  izvođači koji predstavljaju najnaprednije stilove elektronske alternativne glazbe.

Naslovna foto

happynovisad
 
Prva večer festivala, 12. srpnja, rezervirana je za jednu od vodećih svjetskih underground izdavačkih kuća, legendarni nizozemski Clone, iza koje stoji DJ Serge. Osnovana još 1993. godine, ovaj label  je ubrzo zaokupio pozornost javnosti zahvaljujući svom svježem pristupu klasičnim zvukovima Chicago housea, Detroit techna, electra, disca i italo-disca. Boje roterdamskog Clonea branit će Gerd, Alden Tyrell i Dexter

{youtube}T1DKuMkIq64{/youtube}

U subotu, 13. srpnja, na Happynovisad stageu će pod okriljem klupskog brenda Leisure System nastupiti  detroitski dvojac Dopplereffekt te gosti iz Velike Britanije – Ikonika i Visionist. Leisure System već godinama unatrag naziva kultni berlinski klub Berghain svojim domom. Ovaj pokret je za izuzetno kratko vrijeme prerastao standardne okvire klupske večeri, putovao cijelom Europom, od Moskve preko Haaga do Londona, i 2011. osnovao i izdavačku kuću s izuzetno kvalitetnim programom.

{youtube}3J-Hg8nsEBY{/youtube}

Posljednje večeri festivala, Happynovisad će ugostiti Om Unita, Dawn Day Night i dBridgea koji obilježava deseti rođendan svog labela Exit Records koja se rodila kao plod dugogodišnje ljubavi Darrena Whitea, odnosno dBridgea prema glazbi. Od svog nastanka 2003. godine, Exit Records je postao vodilja u naprednoj elektronskoj glazbi i podigao standarde kako u produkciji, tako i predstavljanju materijala. Ove godine se očekuje širok spektar izdanja koja će na najbolji mogući način obilježiti ovu godišnjicu.   

{youtube}hiFGxAOtGNw{/youtube}

Ujedno iz EXIT-a obavještavaju i kako je u dogovoru s Gradskom upravom Novog Sada lokacija ovogodišnjeg EXIT kampa kod otvorenih bazena SPENS-a. Takva odluka motivirana je namjerom da brojni posjetitelji kampa budu više usmjereni na grad, što će se pozitivno odraziti na malu privredu Novog Sada, odnosno na budžet Novosađana.
 
Koliko će odlazak na EXIT umanjiti vaš budžet, ali i uvećati sreću, doznajte ovdje.

{jcal_latest eventid=2805}
{jcal_latest eventid=2803}
{jcal_latest eventid=2804}
{jcal_latest eventid=2806}
{jcal_latest eventid=2807}
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2